Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Peskov: Putin-Erdoğan görüşmesi, zor bir görüşme olacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bugün yaptığı açıklamada, Putin ile Erdoğan arasında yapılacak görüşmenin zor geçeceğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 18:11:14

Peskov: Putin-Erdoğan görüşmesi, zor bir görüşme olacak

Türkiye ile Rusya arasında, 'İdlib' krizi sürüyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bugün yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılacak görüşmenin zor geçeceğini söyledi.

Rossya-1 kanalındaki 'Moskova. Kremlin. Putin' programında konuşan Peskov,  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 ya da 6 Mart'ta görüşmesini umduklarını ifade etti. 

Peskov, liderler arasında gerçekleşecek görüşmenin zor bir görüşme olacağını, ancak ikilinin İdlib'deki durumun istikrara kavuşturulmasına odaklandıklarını teyit ettiğini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, “Bu elbette zor bir görüşme olacak, ancak liderler İdlib'deki durumun istikrara kavuşmasına odaklandıklarını ve Soçi anlaşmalarına bağlılıklarını teyid ediyor. Bu önemli” dedi.

Peskov, görüşmede öncelikle Soçi anlaşmasının nasıl uygulanacağına dair fikir paylaşımı yapılması ve her iki ülkenin daha önce üstlendiği hangi sorumlukları yerine getirmesi gerektiğinin konuşulmasının beklendiğini kaydetti.

Peskov, “Suriye'de meşru hükümetin talebi doğrultusunda meşru olarak askerlerini bulunduran tek ülke Rusya. Tüm diğer ülkeler Suriye'de uluslararası hukuk kuralları ve prensiplerine aykırı olarak bulunuyor” dedi.

Peskov, Suriye askerlerinin son günlerde gerçekleştirdiği tüm eylemlerin teröristlerle mücadele etmeye yönelik olduğunu, Soçi mutabakatı gereği, özellikle de Türkiye'nin bu terörist unsurların aktif olmamasını sağlamakla yükümlü olduğunu vurguladı.

Peskov, “Türkiye ne yazık ki bu sorumluluklarını yerine getirmedi. Teröristler, Suriye ordusuna taarruza geçti” dedi.

Suriye'deki teröristlerin Rus askeri mevzilerine de saldırı gerçekleştirdiğini belirten Peskov, “Bu nedenle gelen bazı açıklamalara rağmen bu terörist unsurlarla mücadele devam edecek” dedi.

Öte yandan Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de tırmanan gerilimin ardından Cumhurbaşkanı ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in 5 Mart'ta Moskova'da görüşeceği açıklandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da Moskova'ya gidecek heyette yer alacağı öğrenildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara