Dolar

32,4671

Euro

34,7734

Altın

2.476,83

Bist

9.530,47

Peskov: Kırım konusunda Türkiye ile tamamen zıt görüşlere sahibiz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye ile Rusya’nın önemli ölçüde görüş farklılığı gösteren meselelerinin olduğunu dile getirdi. Rusya ile Türkiye’nin tamamen zıt görüşlere sahip olduğu konulardan birinin de Kırım meselesi olduğunu ve bu sorunun her iki devlet arasında ciddi farklılıkların kaynağı olmaya devam edeceğini belirtti

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-05 22:58:52

Peskov: Kırım konusunda Türkiye ile tamamen zıt görüşlere sahibiz

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilerin “Kırım konusundaki fikri ayrılıklar Türkiye ile ilişkilere gölge düşürüyor mu?” sorusuna, “Türkiye ile Kırım konusundaki görüşlerimiz farklı ama bu, ilişkilerin geliştirilmesine engel değil” diye yanıt verdi.

“Kırım konusunda tamamen zıt bir bakış açımız mevcut”

Peskov, “İlişkilerimizde fikir ayrılıkları var. Kırım ciddi fikir ayrılıklarımızın olduğu bir konu, bu konuda tamamen zıt bir bakış açımız mevcut” açıklamasını yaptı ve Kırım'ın Türkiye ile görüşülmediğini, ancak bu konudaki tutumlarını sabır ve istikrarla aktarmaya devam ettiklerini ifade etti.

“İlişkilerin geliştirilmesine engel değil”

Peskov, Kırım meselesinin iki devlet arasında ciddi görüş farklılıklarının kaynağı olmayı sürdürdüğünü yineleyerek, “Bu durum iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine engel teşkil etmiyor.” diye konuştu.

QHA

Haber Ara