Dolar

32,4991

Euro

34,7699

Altın

2.485,66

Bist

9.544,15

Pervin Buldan'ın IŞİD rahatsızlığı

Suruç'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerden 2 kişinin cenazesi İstanbul'a getirildiği sırada açıklama yapan HDP Milletvekili Pervin Buldan, IŞİD'in dünyanın dört bir yanında tehlike olmaya başladığını söyledi. 

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 19:08:41

Pervin Buldan'ın IŞİD rahatsızlığı

Suruç'ta Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) dün Kobani'ye yardım amacıyla düzenlediği basın açıklaması sırasında IŞİD tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen intihar saldırısında hayatını kaybeden 32 kişiden ikisinin cenazesi bugün İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı THY Kargo Terminali'nde ailelerine teslim edilen Cemil Yıldız ve İsmet Şeker'in cenazelerinin gelişi sırasında bir konuşma yapan HDP Milletvekili Pervin Buldan, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi. IŞİD'in ne kadar tehlikeli olduğunu sürekli ifade ettiklerini belirten Buldan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"IŞİD'in sadece Suriye açısından bir tehlike arz etmediğini aynı zamanda Türkiye için de büyük bir tehlike olacağını hep söyledik hep konuştuk ama ne yazık ki Türkiye'yi yönetenler IŞİD'in bu kadar büyüyeceğini, bu kadar tehlikeli bir örgüt haline geleceğini ve bizim söylediklerimize inanmadılar. Bugün görüyoruz ki IŞİD sadece Türkiye'de değil artık dünyanın dört bir yanında tehlike olmaya başladı. IŞİD'i besleyen güçler artık bunun farkına varmalıdır. IŞİD'e destek veren güçler artık İŞİD tehlikesinin farkına varmalıdır. Türkiye artık her gün bir yerlerde bombaların patladığı, insanların yaşamını yitirdiği bir ülke haline geldi."

"ADIYAMAN'DA ÖLEN ASKER ARKADAŞIMIZ İÇİN DE AYNI ACIYI YAŞADIK"

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Pervin Buldan, Kobani'ye gitmek için hazırlık yapan 400'e yakın kişinin insanlık adına bir şeyler yapmak istediklerini söyledi. Buldan, "Oraya park, kütüphane ve hatıra ormanı yapmak için gitmek istediler. Ama ne yazık ki arkadaşlarımızın gitmesine onların o oyuncakları çocuklara yetiştirmesine izin vermediler. Buradan bir kez daha Türkiye'yi bir kez daha AKP hükümetini uyarmak istiyoruz. Yanlış politikalardan bir an önce vazgeçin. Türkiye artık insanların yaşamını yitirdiği bir ülke olmamalıdır. Türkiye'ye artık barış rüzgarları hakim olmalıdır. Biz Suruç'ta 32 canımıza nasıl üzüldüysek, Adıyaman'da ölen asker arkadaşımız için de aynı acıyı yaşadık. Artık Türkiye barış sürecine girmelidir. TBMM acilen toplanmalıdır. Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın bugün yapmış olduğu çağrıya MHP, AKP, CHP mutlaka cevap vermelidir. Koalisyon görüşmeleri dondurulmalıdır" dedi.

Haber Ara