Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Pervin Buldan’dan İYİ Parti açıklaması

HDP’nin Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan İstanbul’da gazetecilerle buluştu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-15 17:53:49

Pervin Buldan’dan İYİ Parti açıklaması

HDP'nin Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan İstanbul'da gazetecilerle bir araya geldi.

HDP EŞ Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay ve HDP İstanbul il eş başkanlarının katıldığı toplantının açılışını HDP'nin Basından Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Azad Barış yaptı.

BULDAN'DAN 'İYİ PARTİ' AÇIKLAMASI: ZAMAN ZAMAN VEKİLLER DÜZEYİNCE TEMAS OLUYOR

Yapılan açıklamaların ardından toplantı soru cevap bölümü ile devam etti.

İttifak görüşmeleri kapsamında İYİ Parti ile bir temaslarının olup olmadığı sorusuna cevap veren Buldan, “Demokratik ittifak derken parti isimlerini zikretmiyoruz. Bu demokratik ittifak içerisinde Türkiye'nin demokratikleşmesini isteyen herkesi bu demokratik ittifak içerisine davet ediyoruz” dedi.

İYİ Parti ile herhangi bir diyaloglarının olmadığını belirten Buldan, “Zaman zaman vekiller düzeyinde temas oluyor, bu doğal ancak siyaseten bir diyalog yok. Biz bunu 31 Mart seçimlerinde de böyle yaptık, İstanbul'daki adaya CHP adayı olarak bakmadık. Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin demokratikleşmesi için böyle bakmaya devam edeceğiz. Kürt seçmen bir hayali seçmen değildir, partimiz neye işaret ederse seçmenimiz ona yönelen çok bilinçli bir adaydır. Demokrasi güçlerinin desteklediği adayı işaret ettik. Bundan sonraki seçimlerde demokratik ittifakların devam edeceğini söyleyebiliriz. Bundan sonraki seçimlerde de aynı yol ve yöntemi izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Buldan, partide tekrar eş başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise, “Şu anda tartışmadığımız tek konu eş başkanlar değişecek mi, değişmeyecek mi. Karar mekanizmalarımız konuyu tartışıyoruz. İhtiyaç olursa devam da edebiliriz, ihtiyaç olmaz ise devam etmeyiz” dedi.

CHP'YE ELEŞTİRİ

CHP'nin kayyım ve tezkere tutumunu eleştiren Buldan, “Kayyım meselesi sadece Kürtlerin meselesi değildir, Urla'da bunu net olarak gördük. Tezkere meselesine gelince, Suriye tezkeresinde evet, Libya'da hayır demesi bir çelişki. Biz HDP olarak her sorunun barış yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ama CHP ne yazık ki bu konuda bir çelişki yaşıyor” dedi.

Haber Ara