Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Peru'daki olaylarda iki protestocunun ölümü üzerine hükümet kabinesinin yarısı istifa etti

Peru’da rüşvet suçlamasıyla görevden alınan Devlet Başkanı Martin Vizcarra yanlısı kitlenin protestoları sırasında iki kişinin ölümünün ardından yeni kabine üyelerinden yarısı istifa etti. Vizcarra’nın yerine geçici başkan olarak tayin edilen Manuel Merino ise istifa baskısıyla karşı karşıya kaldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-15 14:12:46

Peru'daki olaylarda iki protestocunun ölümü üzerine hükümet kabinesinin yarısı istifa etti

Peru Kongresi tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü rüşvet suçlamasıyla görevden alınan Devlet Başkanı Martin Vizcarra yanlısı gösteriler, ülke tarihinin en şiddetli olaylarına sahne oluyor.

Dünyanın ikinci bakır üreticisi olan Peru'daki siyasi çalkantı ile birlikte, koronavirüs salgını nedeniyle ülkede en kötü ekonomik daralmanın yaşanmasından endişe ediliyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan protestolarda göstericiler başkent Lima'daki plazaları basmıştı. Yetkililer, protestocularla polis arasındaki çatışmalarda iki genç protestocunun öldürüldüğünü doğruladı.

Bu olaydan sonra, en az 9 kabine bakanı istifa ettiklerini açıklarken, Vizcarra'yı görevden alma baskısında öncülük yapan ve geçen Salı günü geçici başkanlık görevini devralan eski Kongre başkanı Merino'nun görevi bırakması için istifa baskıları arttı.

Merkez-sağ milletvekili Luis Valdéz, yerel kanal América Televisión'a verdiği demeçte, "Başkan Merino şu anda istifasını sunmalıdır," diyerek meclis üyelerini acil toplantıya çağırdı.

Reuters

Haber Ara