Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Peru'da maden protestosu: 3 ölü

Peru'da 7,4 milyar dolarlık bakır madeni projesini protesto eden çiftçilerle polis arasında çıkan çatışmada 3 kişi öldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-29 16:54:11

Peru'da maden protestosu: 3 ölü

Yetkililer, polisin Cuzco kenti yakınlarındaki "Las Bambas" bakır madenine girmeye çalışan göstericilere müdahale etmesi sonucu çıkan çatışmada 17 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Cuzco Sağlık Müdürü Jose Soplopuco, polisin doktorları taşıyan bir araca ateş açması nedeniyle ambulansların hastanenin bulunduğu Challhuahuacho bölgesine ulaşamadığını belirtti.

Devlet Başkanı Ollanta Humala, göstericilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Humala, Las Bambas'ı ülkenin en büyük maden çıkarma projesi olarak niteledi.

Çin'in devlete bağlı maden kuruluşu liderliğindeki konsorsiyuma ait Las Bambas'ın, gelecek yıl üretime başlaması ve 400 bin ton bakır üretmesi bekleniyor. Ancak yöre halkı, projenin, tarım yapılan bölgede toprağı kirleteceğinden endişe ediyor.

Dünyanın en büyük üçüncü bakır üreticisi olan Peru'da yıl başından bu yana projeyi protesto etmek için düzenlenen gösterilerde 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber Ara