Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Personel taşıyıcıyla Esed rejimi tankını kovalayan muhalif savaşçı konuştu

İdlib'de devam eden çatışmalarda kullandığı zırhlı personel taşıyıcıyla, Esed rejimine ait bir tankı kovalayan Suriyeli muhalif savaşçı 'Tankı görür görmez üzerine giderek onu vurmayı düşündüm. Tanka hedef olursam şehit olur, Rabbime kavuşurum diye düşündüm' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 13:11:06

Personel taşıyıcıyla Esed rejimi tankını kovalayan muhalif savaşçı konuştu

İdlib'de devam eden çatışmalarda kullandığı zırhlı personel taşıyıcı araçla, Esed rejimine ait bir tankı kovalayan ve künyesi "Ebul Abbas" olan Suriyeli muhalif savaşçı Yeni Şafak'tan Hamza Hıdır'a konuştu.

"TANKI VURMAYI DÜŞÜNDÜM, HEDEF OLURSAM ŞEHİT OLURDUM"

Ebul Abbas İdlib kırsalında devam eden çatışmalar esnasında rejim tankına yönelik hamlesini şu sözlerle anlattı:

"Kullandığım araçla arkadaşlarımla birlikte düşmana doğru gidiyordum. Tankı görür görmez üzerine giderek onu vurmayı düşündüm. Tanka hedef olursam şehit olur, Rabbime kavuşurum diye düşündüm. Ama şehit olmak nasip olmadı. Aracımı tankın üstüne sürdüm, hedef almamak için de sürekli manevra yaptım. Onu bir süre uzaklaştırınca ileride rejim askerlerinin olduğunu gördüm. Güdümlü füzeyle vurulma tehlikesi vardı, geri çekildim. Aracı biraz geride durdurduk. Yanımda bulunan bir arkadaşım aracın içinden çıktı ve az önce kovaladığımız tankı RPG roketatarla vurdu. Ancak daha sonra bizim aracımız da hedef oldu."

67_7Ebul Abbas (solda)

İŞTE MUHALİF SAVAŞÇININ ESED REJİMİ TANKINI KOVALADIĞI O ANLAR

Haber Ara