Dolar

32,5040

Euro

34,6557

Altın

2.478,43

Bist

9.604,29

Perinçek: Türkiye artık Asya ülkesi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçe, 'Türkiye Asya ülkesi olmuştur artık.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-04 14:22:30

Perinçek: Türkiye artık Asya ülkesi

Ajanslarda yer alan habere göre, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğinde konuştu.

‘ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ ARTIK DÜNYANIN MOTORU'

Bir zamanlar açlık içerisinde yaşayan ülkelerin bugün dünya ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Perinçek, "Rusya ve Çin'in kurduğu Şanghay İşbirliği Örgütü artık dünyanın motoru, lokomotifi oldu. Türkiye açısından bakarsak; Türkiye'nin en büyük ortağı Çin, ikincisi Rusya. Nerede Amerika? Bizim ticari ortaklarımız Rusya ve Çin. Üçüncüsü Almanya" dedi. Türkiye'nin enerji güvenliğinin de Asya ülkelerinde olduğunu söyleyen Perinçek, "Enerji güvenliğimiz nerede? İran, Irak, Azerbaycan ve Rusya. Enerji güvenliğimiz de Asya'da. O nedenle Türkiye Asya ülkesi olmuştur artık. Atatürk, ‘biz Asyai bir milletiz' demiştir. Şanghay İşbirliği Örgütü daha Türkiye üye olmadan gel dedi, enerji kulübümüzün başkanı ol" diye konuştu.

‘TÜRKİYE BU EKONOMİK KRİZDEN DİRENİŞLE ÇIKACAK'

Parti olarak programlarını yaptıklarını, milletin önüne koyduklarını söyleyen Perinçek, "Şimdi bu gelen ekonomik krize de meydan okuyoruz. Bu ekonomik krizden Türkiye çökerek, yıkılarak çıkmayacak. Bu ekonomik krizden Türkiye büyük bir güvenle çıkacak, büyük direnişle çıkacak" dedi.

Haber Ara