Dolar

32,5913

Euro

34,8085

Altın

2.496,76

Bist

9.456,53

Perinçek: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardık

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, 'çözüm süreci' konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardıklarını belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 02:37:45

Perinçek: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde tarihi bir adımla başlatılan 'çözüm süreci' için konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Terörle, anlaşma yapamazsınız. Silahsız mücadele edemezsiniz. Onlara, onların anlayacağı dilden cevap vermek zorundasınız. Şimdi, dediğimiz yere gelindi" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, açılım sürecinde dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı uyardıklarını belirterek, "Ülkeyi bölersiniz demiştik. Gelinen nokta haklı olduğumuzu gösteriyor. Vatan bütünlüğü tehlikede" dedi.

Vatan Partisi Denizli il kongresinde konuşan Doğu Perinçek, terörle anlaşma yapılamayacağını, onlara anlayacakları dilden cevap verilmesi gerektiğini söyledi. Perinçek, şöyle dedi:

"Terörle, anlaşma yapamazsınız. Silahsız mücadele edemezsiniz. Onlara, onların anlayacağı dilden cevap vermek zorundasınız. Şimdi, dediğimiz yere gelindi. Şimdi asker ve polis silahla terör örgütleriyle mücadele ediyorsa, bu ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir. 40 yıldan beri Fethullah Gülen Terör Örgütü'ne karşı da uyarılarda bulunduk. ABD ile işbirliği içerisinde hareket eden Fethullah Gülen Örgütü'nün terör örgütü olduğunu söyledik. Bugün emniyet içerisinde, savcılar arasındaki Fethullah Gülen Terör Örgütü üyeleri temizleniyorsa, bu da bizim Vatan Partisi'nin başarısıdır."

Kongrede mevcut il başkanı İbrahim Kasapoğlu, tek aday olarak girdiği seçimde, güven tazeledi.

Haber Ara