Dolar

32,5503

Euro

34,9204

Altın

2.423,64

Bist

9.722,09

Perinçek: Anayasa değişikliği, Erdoğan için bir tuzak

Perinçek, 'Anayasa değişikliği, Erdoğan için bir tuzak. Saddam ve Kaddafi’ye yaptıkları gibi diktatör söylemiyle yıkacaklar onu.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 20:46:46

Perinçek: Anayasa değişikliği, Erdoğan için bir tuzak

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'nın gazeta.ru sitesine Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan için de bir tuzak olduğunu iddia eden Perinçek, "Atlantik güçleri, Erdoğan'ı tıpkı Saddam ve Kaddafi'ye yaptığı gibi diktatör söylemiyle yıkmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Perinçek'in açıklamaları şöyle;

"Cumhurbaşkanlığı Sistemi, güçlü başkan ve dolayısıyla güçlü hükümet getirmez. Çünkü hükümet Millet Meclisinden kopartılıyor ve Başkanın atadığı bürokratlar ve teknokratlar yönetimi kuruluyor. O zaman Hükümetin halk üzerinde otoritesi olmaz, Cumhurbaşkanının konumu da zayıflar.

"BU ANAYASA ERDOĞAN'A TUZAK"

Türkiye'de ancak milletin güçlerini kucaklayan bir hükümet, en geniş kesimleri birleştirir ve etkin bir otorite kurar. Aslında bu Anayasa değişikliği, Erdoğan için de bir tuzak. Atlantik güçleri, Erdoğan'ı tıpkı Saddam ve Kaddafi'ye yaptığı gibi diktatör söylemiyle yıkmak istiyor. Anayasa değişikliği bu projeye fırsat veriyor.

"ERDOĞAN'IN TUZAĞA DÜŞMEKTEN KURTULUŞU, HAYIR OYLARINDA"

Referandumda Hayır oyları ağır basacak ve böylece Erdoğan'ı da Atlantik tuzağına düşmekten kurtarmış olacağız.

Biz Vatan Partisi olarak, teröre karşı vatan bütünlüğü ve barış için, ayrıca borç batağından çıkmak ve üretim ekonomisi kurmak için bir Millî Seferberlik Hükümeti kurulmasını öneriyoruz. Türkiye, sorunlarını ancak bütün milleti kucaklayan bir hükümetle çözebilir. Türkiye eninde sonunda geniş tabanlı bir Millî Hükümet noktasına gelecek. Türkiye 17 Nisan günü Vatan Partisi'nin önerdiği Millî Seferberlik Hükümetini konuşmaya başlayacak."

Haber Ara