Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Peri Masallarının Başkenti Kapadokya

Sizlere peri masallarının başkenti Kapadokya'dan bahsedeceğim. Yazın olduğu kadar, kışında gidilip özellikle karlar altındayken izlemesi büyülü, geçmişi altmış milyon yıl önceye dayanan bir yerleşim yeri Kapadokya.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-27 19:17:49

Peri Masallarının Başkenti Kapadokya

Nevşehir İl sınırları içinde bulunan Kapadokya üç volkan dağının (Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın) püskürttüğü lav ve küllerden oluşmuştur. Yeraltı şehirleri ve yüzeydeki doğal güzellikleri ile hala gizemini korumakta olan ve bizleri büyüleyen şehir Kapadokya! Kapadokya gezilecek yerler denilince akla gelen mekanları sizlerle paylaşacağım. Yeraltı Şehirleri

Kapadokya gezilecek yerler denilince aklınıza sadece peri bacaları gelmesin. Kapadokya'da yerin altında da yerleşim devam etmiş. Sivas'a Gökçetoprak, Özlüce, Mazı, Tatlarin, Özkonak, Kaynaklı, Derinkuyu Yeraltı Şehirleri Kapadokya'da keşfedilmiş, restore edilmiş ve siz misafirlere kapılarını açmış, tarih ve gizem kokan yeraltı yerleşkelerinden. Yeraltı şehirlerinin bazılarında küçük giriş ücretleri alınmakta, bazılarına giriş ise ücretsiz.

Kapadokya'nın Simgesi Balon

Kapadokya'nın simgelerinden biri haline gelen, yoğun talep gösterilen sıcak hava balonları tüm turistlerin ilgisini çekmekte. Öyle ki sabah gün doğumundan önce balonlara binmek için sıralar oluşmakta. Balonlar 1500 ft. Yüksekliğe kadar çıkabilmekte. Peki ne kadar bu balonların fiyatı?

Kapadokya balon fiyatı ne kadar diye baktığınızda birçok farklı fiyatla karşılaşmanız mümkün. Bunun sebebi balonlardaki kişi sayıları. Balonlara genellikle talepler doğrultusunda kişiler alınmakta. İsterseniz 5 kişilik arkadaş grubunuzla Kapadokya'yı izleyebilirsiniz, isterseniz 15 kişilik firmaların oluşturduğu gruplarla ya da 25 kişilik tur ekibinizle.

boyut

32 kişiye kadar taşıma kapasitesine sahip olan balonlar ile turlara katılmanın ücreti sizin seçtiğiniz kişi sayısına ve paket tercihlerine göre değişmekte. Tercih sizlerin isterseniz balonların altında kahvenizi yudumlayarak güne merhaba diyebilirsiniz, isterseniz kuşbakışı yükseklikten Hasan Dağı'nı selamlayabilirsiniz. Telefon ve fotoğraf makinelerinin şarjının dolu olmasına dikkat edin. Balonun içinden eşsiz Kapadokya manzarasını izlerken ya da balonların altında, manzaraya karşı içeceklerinizi yudumlarken, gün doğumundan günbatımına objektiflerinizle harika kareler yakalayabilirsiniz.

Kapadokya'da Konaklamanız İçin Tavsiye Üç Otel

Kapadokya otelleri de en az Kapadokya kadar sıcak ve sevimli. Sizler için konaklayabileceğiniz birbirinden sevimli ve samimi otellerin listesini buraya bırakıyorum. Kapadokya Hill Hotel & Spa

Kapadokya'nın en gözde otellerinden bir tanesi. Bölgeyle tamamen uyumlu bir konsepte sahip. Odaları taş ve mağara konseptinde hazırlanmış. Yapılan ışıklandırma ile şehrin tüm sıcaklığını ve huzurunu yanınızda hissettirilmek amaçlanmış.

Göre harabelerinin yanında kurulmuş olan Kapadokya Hill Hotel & Spa kaliteden de ödün vermemiş ve birçok ödülü almaya hak kazanmış. Şehir merkezine 4 km uzaklıkta olan otelde fiber interneti ücretsiz olarak kullanabilir, açık büfe kahvaltısı ile güne başlayabilir, spa & wellness merkezinden yararlanabilir, havuzunu kullanabilirsiniz. Mahzen Cafe Otel

Kapadokya'nın Ortahisar kasabasında bulunan otel, terasları ile adından sıkça söz ettirmekte. Otel teraslarının manzarasını, Ortahisar Kalesi'nin eşsiz görüntüsü oluşturmaktadır. Kayadan oyma odaları ile dikkat çeken otelde WİFİ, şömine, 7/24 sıcak su, restoran ve otopark hizmetleri bulunmaktadır.

Elika Cave Suites

Kapadokya otelleri arasında hem iş hem tatil amaçlı kullanılabileceğiniz bir otel arıyorsanız, Elika Cave Suites sizin için doğru bir otel seçimi olacaktır. Size tahsis edilecek olan mağarada iş görüşmelerinizi ve toplantılarınızı yapabilirsiniz. Dinlenmek istediğinizde, terasınıza çıkıp Ortahisar Kalesi'nin manzarasına karşı içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Üstelik Elika Cve Suites otelin her odasında şömine bulunmakta. Çamaşır ve ütü hizmeti, 24 saat oda servisi ve çocuk bakım hizmeti bulunan otelde ihtiyacınız olan her şey yanı başınızda!

Hazırlayan: Özlem Akçin - Özlem Keşifte

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara