Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Perfüzyonist nedir? Perfüzyonist ne iş yapar?

Tıp alanında hücre, doku ve organların doğru çalışabilmesi için beslenmesi işlemine Perfüzyon adı verilmektedir. Perfüzyonist ise kalp ve damarlarda yapılması gereken müdahalelerde kullanılacak makinelerin eğitimli ve yetkili kişiler tarafından kullanılması için eğitim veren Sağlık meslek yüksekokulları bölümü olarak geçmektedir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-17 20:38:21

Perfüzyonist nedir? Perfüzyonist ne iş yapar?

Perfüzyonist, kalp ameliyatı sırasında gerekli olduğu durumlarda kalp- akciğer makinesini kullanmakla en yetkili ve sorumlu olan kişidir. Kalp ameliyatları sırasında ameliyat olan hastanın metabolik ve fizyolojik olan tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan tek kişi yine Perfüzyonist olarak geçmektedir.

Perfüzyonist ne iş yapar?

- Ameliyat öncesi doktor ile görüşerek hangi ekipmanların kullanılacağını belirler.
- Filtre ve pompaların birleştirilmesi durumlarında bunlar için hazırlık yaparak ameliyata hazır hale getirir.
- Cerrahi müdahale başladığı durumda hastanın makineye bağlanması ile birlikte hastanın sağlık durumunu sürekli olarak inceler ve takip eder.
- Hasta kanındaki oksijen ve karbondioksit oranını takip eder ve vücudun fonksiyon değerlerini normal dereceye gelecek şekilde ayarlar.
- Müdahale sırasında her şeyin olumlu geçmesi ve hastanın durumunun iyi olması için müdahaleyi yapan doktorlar ile sürekli iletişim halinde kalır.

Haber Ara