Dolar

32,5142

Euro

34,5596

Altın

2.493,08

Bist

9.548,09

Pentagon: Trump'a rağmen Avrupa'da olacağız

Pentagon, yeni Başkan Trump'a rağmen Avrupa'daki askeri gücünü arttıracağını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 10:37:38

Pentagon: Trump'a rağmen Avrupa'da olacağız

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Ocak ayında görevine başlayacak olan Trump'un seçim kampanyaları sırasında, başkanlığı altında ABD'nin NATO'daki yükümlülüğünün üye devletlerin ödemelerine bağlı olacağını söylemesi Avrupa'da ciddi endişe uyandırdı.

TRUMP'IN PLANI NE OLURSA OLSUN TAKVİYEYE DEVAM

Washington, Avrupa'ya 2017 yılı Şubat ayında ek muharip birlik gönderilmesini planladı. Bu takviye ile Amerika'nın Avrupa'daki birlik sayısı üçe ulaşmış olacak.

Bu tahkimat planı ile muhtemel bir Rus saldırısına karşı Doğu Avrupa'nın savunma kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Yeni birlik, ilk olarak tatbikat da yapacağı Polonya'ya konuşlandırılacak ve ardından tedricen Bulgaristan, Romanya ve Baltık Devletleri'ne naklolunacak.

"TEK GENELKURMAY BAŞKANIMIZ VAR"

Pentagon sözcüsü Peter Cook, günlük basın açıklamasında konu ile ilgili olarak "NATO'lu müttefiklerimizle oluşturduğumuz planları uyguluyoruz" dedi.

"Yeni yönetiminin siyasi seçimleri onlara kalmış bir şey" diyen Cook ekledi "Neticede bir tane genelkurmay başkanımız var".

SAVUNMA BAKANI CARTER GÖREVİNE DEVAM EDECEK Mİ?

Yeni Başkan Trump, seçim kampanyaları sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'inden övgüyle bahsetmiş , Obama'nın Moskova siyasetini eleştirmiş ve bu ülke ile ilişkileri geliştirmek istediğini belirtmişti.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, gazetecilerin halihazırdaki Savunma Bakanı Ash Carter'ın Trump döneminde görevinde kalıp kalmayacağı yönündeki sorulara yorum yapmayı reddetti.
Cook, Carter hakkındaki sorulara "varsayımdan ibaret bir durum" şeklinde cevap verdi ve ekledi "Carter şu anda işine odaklanmış durumda ve döneminin bitimine kadar Başkan'a hizmet etmek istiyor" .

Haber Ara