Dolar

32,6214

Euro

34,6917

Altın

2.525,37

Bist

9.524,59

Pentagon: Saldırıda siviller öldü

Pentagon IŞİD'e yönelik saldırılarda sivillerinde öldüğünü aktardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 13:54:39

Pentagon: Saldırıda siviller öldü

Pentagon, ABD liderliğindeki koalisyonun, Irak'taki IŞİD mevzilerine düzenlediği saldırıda, sivillerin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırının, IŞİD'in finans merkezlerinden birine düzenlendiği belirtildi.
 
"Evet, bu saldırıda sivil ölümlerinin olmasına hazırlıklıydık. Bu trajik ve yapmak istediğimiz bir şey değil" diyen ABD'nin Irak Komutanlığı Sözcüsü Albay Steve Warren, operasyon emrini vermeden önce hedefin askeri değerini ve olası sivil kayıpları değerlendirdiklerini söyledi. Warren, ilk belirlemelere göre sivil kayıpların az olduğunu ve ‘tek haneli rakamlar'da kaldığını ekledi.

ABD liderliğindeki koalisyonun son hava saldırısı, IŞİD'in Musul'daki ‘tahsilat merkezi'ne düzenlendi. ABD ordusu, örgütün finans merkezlerine düzenlenen saldırıların sayısının 9'a çıktığını açıkladı.

ABD SİVİL KAYIPLARI 'HESAPLIYOR'

ABD Dışişleri Bakanlığı, ocak ayı başında yaptığı açıklamada, sivil kayıplara rağmen gerçekleştirilecek operasyonlara dair bir ‘hesaplama' kullandıklarını duyurmuştu. Detayları açıklamayı reddeden Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, "Gerçekleştirdiğimiz herhangi bir saldırıda ya da hava operasyonunda sivil kayıpların en az olmasını hedefliyoruz" demişti.

Haber Ara