Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Pentagon: Güvenli Bölge anlaşması aşamalı olarak hayata geçecek

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma hedefiyle varılan anlaşmanın aşamalı olarak hayata geçirileceğini, bazı adımların hızla atılması için hazırlıklar yapıldığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-15 09:25:57

Pentagon: Güvenli Bölge anlaşması aşamalı olarak hayata geçecek

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma hedefiyle varılan anlaşmanın aşamalı olarak hayata geçirileceğini, bazı adımların hızla atılması için hazırlıklar yapıldığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak üzere Türkiye ile varılan anlaşmanın aşamalı olarak hayata geçirileceğini açıkladı.

Pentagon sözcüsü Sean Robertson AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, bazı operasyonların yakın zamanda başlayacağını belirterek "Şu an Türk askeri muhataplarımızla birlikte Ortak Koordinasyon Merkezi için seçenekleri gözden geçiriyoruz. ABD, Türkiye ile istişareler sürerken bazı eylemleri hızla başlatmaya hazırlanıyor" dedi.

Türkiye ile ABD arasında geçen hafta üzerinde uzlaşıldığı açıklanan anlaşma uyarınca Müşterek Harekat Merkezi'nin Şanlıurfa'da kurulması ve Suriye'nin kuzeyinde planlanan güvenli bölgenin organizasyonunu üstlenmesi öngörülüyor.

Türk Milli Savunma Bakanlığı, bu çerçevede 13 Ağustos'ta ABD'li altı kişilik bir heyetin Şanlıurfa'ya geldiğini ve altyapı kurulum çalışmalarına başlandığını bildirmişti.

 Türkiye ile ABD arasında Rojava'da oluşturulması tartışılan Güvenli Bölge'nin ilk aşamasının ise Tel Ebyad ile Rasulayn ilçeleri arasındaki 100 kilometrelik bölgede hayata geçirileceği belirtiliyor. 

MSB: 'GÜVENLİ BÖLGE' İÇİN İHA'LAR GÖREVDE

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı, Washington'la işbirliği içinde Suriye sınırında oluşturulması hedeflenen güvenli bölgenin hazırlıkları kapsamında, bölgede insansız hava araçlarının devreye sokulduğunu açıkladı.

Bakanlığın resmi internet sayfasında dün yayınlanan mesajda:

“1)ABD ile koordineli bir şekilde Suriye kuzeyinde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında; Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekat Merkezi'nin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir;

2) Bölgede İnsansız Hava Araçlarımız görev icra etmeye başlamıştır” ifadeleri yer alıyor.

TÜRKİYE VE RUSYA'DAN TEL RIFAT'TA ORTAK DEVRİYE

Öte yandan Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin Başkanı Aleksey Bakin, Rus ve Türk askerlerin Til Rıfat bölgesinde ortak devriye faaliyetini gerçekleştirdiğini belirtti. Bakin, bugünkü basın brifinginde, “14 Ağustos 2019 tarihinde saat 12.00 ilâ 12.40 arasında, Rus Silahlı Kuvvetleri Askeri Polisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri birlikleri tarafından Til Rıfat çatışmasızlık bölgesinde ortak devriye faaliyeti gerçekleştirildi” dedi. Devriyenin, Herbol-Şeyh Aysa güzergahı üzerinde yapıldığı kaydedildi.

 

 

 



VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara