Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Pentagon'dan Öcalan posterine kınama

Pentagon Sözcüsü Galloway “PKK, 1997 yılından bu yana ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır ve PKK’yı bölgede istikrarsızlaştırıcı bir aktör olarak görüyoruz. PKK lideri ve kurucusu Öcalan’ın posterinin Rakka’nın kurtuluşunda açılmasını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-22 09:13:16

Pentagon'dan Öcalan posterine kınama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Rakka'daki posterle ilgili yaptığı açıklamada, "PKK, 1997 yılından bu yana ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır ve PKK'yı bölgede istikrarsızlaştırıcı bir aktör olarak görüyoruz. PKK lideri ve kurucusu Abdullah Öcalan'ın posterinin Rakka'nın kurtuluşunda açılmasını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE DESTEĞE DEVAM"

Galloway, "ABD, NATO müttefiki Türkiye'yi onlarca yıldır PKK'ya karşı verdiği mücadelesinde desteklemeye devam etmektedir ve bu çatışmada Türkiye'nin verdiği kurbanların farkındadır." değerlendirmesinde bulunurken “PKK, 1997 yılından bu yana ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır ve PKK'yı bölgede istikrarsızlaştırıcı bir aktör olarak görüyoruz. PKK lideri ve kurucusu Öcalan'ın posterinin Rakka'nın kurtuluşunda açılmasını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon'ın konuya ilişkin açıklamasında kullandığı ifadeleri yineleyen Galloway, "Koalisyon, Rakka'daki kutlamaların ve Öcalan sembollerinin sergilendiğinin farkındadır. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) liderliği, bu (sembollerin) sergilenmesini tasdik etmemiştir. Dahası, koalisyon, Suriye'de  IŞİD'İ yenmeye odaklanmamız gereken bir dönemde bu ayrımcı sembol ve imgeleri onaylamamaktadır." bilgisini paylaştı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rakka'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin sergilenmesini onaylamadıklarını bildirmişti.

ÖNCE "ONLARLA ÇALIŞIYORUZ" DEMİŞTİ

Pentagon Sözcüsü Dana White, dünkü basın toplantısında, PYD/PKK'nın Rakka'da PKK lideri Öcalan'ın posterini asıp Rakka'nın kurtarılmasını Öcalan'a adamasına yönelik sorulara yanıt vermekten kaçınarak, “SDG (PKK/PYD) ile çalışıyoruz. Onları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” ifadesini kullanmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara