Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Pentagon'dan Menbiç açıklaması

Pentagon sözcülerinden Albay Robert Manning, 'Koalisyon olarak bizim Menbiç'teki tek muhatabımız bu şehrin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesinin ardından yerel halktan kurulan Menbiç Askeri Konseyidir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-30 10:17:16

Pentagon'dan Menbiç açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) Türkiye'nin Afrin'e karşı gerçekleştirdiği askeri operasyona dair yeni açıklamalar geldi.

Pentagon sözcülerinden Albay Robert Manning'e "Bütün YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekildiğini teyit edebiliyor musunuz? Menbiç'te YPG'li kalmadı mı?" sorusu yöneltildi.

Soruya icevap veren ise Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway oldu. Galloway şunları söyledi:

"Spekülasyon yapmayız. Ama Menbiç'teki güçler Menbiç Askeri Konseyi'ne mensup. Bu yapı, Suriye'nin o bölgesinin çoklu etnik yapısını yansıtan bir temsiliyete sahip. Menbiç Askeri Konseyi'nin yüzde 60'ı Arap, yüzde 40'ı ise Kürt, Türkmen ve Hıristiyan. Biz Menbiç Askeri Konseyi ile çalışıyoruz. Onları şehri DAİŞ'ten kurtatan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) eğitti. Ama bugün yerel güçleri temsil eden Menbiç Askeri Konseyidir."

ABD MENBİÇ'TEN ÇEKİLMEYECEK

Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Votel, dün ABD'nin Türkiye'nin operasyon düzenlemeyi düşündüğünü söylediği Menbiç'ten çekilme planının olmadığını açıklamıştı.

ERDOĞAN: MENBİÇ'E GİDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü (26 Ocak) yaptığı açıklamada "Afrin'den sonra Menbiç'i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız" demişti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Amerikan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini söyledi.

Amerikan askerlerinin Menbiç'ten çekilmesiyle ilgili olarak konuşan Votel, "Gözden geçirmeyi düşündüğümüz bir şey değil" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hafta sonunda, "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Menbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.

TRUMP İLE TELEFONDA GÜNDEME GELDİ

Aktarılan haberlere göre Erdoğan, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde de bu konuyu gündeme getirdi. Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın o açıklamasını şu şekilde aktardı: “Trump'a telefonda Münbiç'e gireceğiz dedim. O da ‘Bizim orada askerimiz var' dedi. Ben de askerinizi güvenli bölgeye çekersiniz dedim.”

CENTCOM KOMUTANI VOTEL, AFRİN'E OPERASYON SÜRERKEN PYD'LİLERİ ZİYARET ETMİŞTİ

ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Suriye'nin Rakka kentinde bulunan YPG kamplarına bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyaret Rump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi olan ve PYD ile sıkı ilişkileri bulunan Brett McGruk'un Twitter hesabından duyurulmuştu.

Ayrıntılar için fotoğrafa tıklayınız:

834853_1834853_1

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara