Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

Pentagon’dan IŞİD ile ilgili önemli açıklama

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan raporda, daha önce yendik diye belirttikleri IŞİD’in, yeniden canlanabileceği uyarısında bulunuldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-05 09:35:40

Pentagon’dan IŞİD ile ilgili önemli açıklama

ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusundaki tartışmalar halen devam ediyor. Trump askerleri bölgeden çıkartma konusundaki kararlı tutumunu sürdürürken, Savunma Bakanlığı Pentagon, çekilmenin gerçekleşmemesi için IŞİD'in yeniden canlanabileceği uyarısında bulundu.

IŞİD UYARISI

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2 bin Amerikan askerini çekme kararı aldığı Suriye'deki DEAŞ unsurları konusunda Pentagon'dan uyarı geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) başmüfettişi tarafından hazırlanan raporda, "Üzerindeki (terörle mücadele) baskısı sürmezse, IŞİD'in Suriye'de altı ila 12 ay içinde yeniden dirilebileceği ve sınırlı da olsa tekrar toprak kazanabileceği" uyarısında bulunuldu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) edinilen istihbarata dayandırılan raporda, hatta IŞİD'in "faaliyet ve imkânlarını yeniden canlandırma konusunda Suriye'ye kıyasla Irak'ta daha hızlı" yol katettiği belirtildi.

YPG KORKUSU

Başmüfettiş, hem Suriye hem de Irak'taki yerel güçlerin, IŞİD'le mücadele için ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyonun desteğine bel bağlamayı sürdürdüğünü bildirdi.

ABD'li başmüfettiş, "sebatkâr savaşçılar" olarak tanımladığı PKK'nın, Türkiye'nin askeri operasyon tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. ABD, PKK'yı Suriye'de IŞİD'le mücadele konusunda en önemli müttefiklerinden biri olarak görüyor. Türkiye'nin olası bir Münbiç operasyonu Pentagon tarafından endişeyle takip ediliyor.

Haber Ara