Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Pentagon'dan, 'Güvenli Bölge' açıklaması!

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada ABD ve Türkiye'nin, üzerinde anlaştıkları planı aşamalı olarak ve koordineli şekilde uygulayacakları belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-22 10:16:02

Pentagon'dan, 'Güvenli Bölge' açıklaması!

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD'li mevkidaşı Mark Esper ile dün akşamı telefonda gerçekleştirilen görüşme ile ilgili ABD'den açıklama yapıldı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada ABD ve Türkiye'nin, üzerinde anlaştıkları planı aşamalı olarak ve koordineli şekilde uygulayacakları belirtildi.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, iki bakanın telefon görüşmelerinde Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenlik koşullarını ele aldıkları kaydedildi.

İki bakanın Amerikan ve Türk askeri heyetlerini şu ana kadarki başarıları nedeniyle övdüğünün kaydedildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bakan Esper ve Bakan Akar, Suriye'nin kuzeydoğusuyla ilgili güvenlik mekanizmasının uygulamaya konmasını memnuniyetle karşılamıştır. ABD ve Türkiye, planı, aşamalı olarak ve her zaman koordineli şekilde uygulayacaktır."

Açıklamada, hala üzerinde çalışılması gereken teknik detaylar olduğu da belirtildi.

Ayrıca iki bakanın, oluşturulan Müşterek Harekât Merkezi'ni, sınır bölgesinde güvenlik ve istikrarın düzenli tesisi için uygulanabilir bir yol olarak gördükleri de vurgulandı.

Türkiye'den yapılan açıklamada ise Suriye'de "güvenli bölge" oluşturulmasına ilişkin planın birinci aşamasının başlatılması konusunda mutabık kalındığı belirtilmişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara