Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Pentagon'dan Afganistan'dan çekilme açıklaması

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, Afganistan'daki askerlerin tek taraflı olarak çekilmeyeceğini belirterek, diğer müttefiklerle birlikte hareket edileceğini ifade etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-15 10:08:39

Pentagon'dan Afganistan'dan çekilme açıklaması

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, ABD'nin Afganistan'daki askeri varlığını tek taraflı olarak düşürmeyeceğini, herhangi bir hareketin, diğer müttefiklerle koordineli olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısının ardından açıklama yapan Shanahan, "Askeri birliklerimizde tek taraflı azaltmaya gitmeyeceğiz. Mesajlardan biri buydu: Koordineli olacak. Birlikteyiz." dedi.

Shanahan, ABD'nin Taliban'la barış görüşmeleriyle bağlantılı olarak veya diğer durumlarda, ABD'nin birlikleri geri çekmesi halinde, koordinasyonun sağlanması için Washington'un NATO'ya danışacağını açıkça belirtti.
Senatonun Afganistan kararı

ABD Senatosu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye ve Afganistan'daki askerleri hızlıca çekmesine karşı çıkan maddeyi de içeren bir yasa tasarısını onayladı.

Senato, ABD'nin yeni Ortadoğu politikasını belirleyecek yasa tasarısını 23'e karşı 77 oy ile kabul etti. Tasarıya her iki partiden de senatörler destek verdi.
Söz konusu tasarıya eklenen yeni bir madde ile Trump, Suriye ve Afganistan'daki ABD varlığını sürdürmeye ve buradaki askerleri geri çekmemeye davet ediliyor.

"Ortadoğu'da Amerika'nın Güvenliğini Güçlendirme" adı verilen tasarı, Kongrenin geçen döneminde üzerinde çalışılan ve iki partinin de destek verdiği 4 yasa tasarısının birleşmesinden oluşuyor.

Bu yasalardan ikisi, ABD'nin İsrail ve Ürdün ile bağlarının güçlendirilmesini içeriyor. Üçüncü tasarı İsrail'e karşı boykot, tecrit ve yaptırım hareketlerinin zayıflatılmasını, dördüncü tasarı ise Suriye'de Esed rejimine ek yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor.

Kaynak: Reuters

Haber Ara