Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Pentagon da tartışmaya katıldı

Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Davis de, başkanlık uçağının değiştirilmesine yönelik tartışmalara katıldı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 02:57:45

Pentagon da tartışmaya katıldı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, başkanlık uçağı "Air Force One"ın eskimeye ve bakım masraflarının yükselmeye başladığını kaydederek "yenilemenin zorunlu olduğu" görüşünü savundu.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Barack Obama yönetimi ile seçilmiş Başkan Donald Trump arasında tartışmaya neden olan başkanlık uçağı "Air Force One" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Hava Kuvvetlerine ait söz konusu başkanlık uçağının ülkenin en önemli sembollerinden biri olduğunu vurgulayan Davis, ABD'nin ordu komutanı olan başkanlara tahsis edilen iki "Air Force One"ın da artık eskimeye başladığını ve bakım masraflarının giderek yükseldiğini anlattı.

Bugünkü sipariş 2020'de teslim edilecek

"Air Force One"ın birçok güvenlik ve teknolojik özelliğiyle baştan sona özel olarak imal edildiğini ve dolayısıyla yeni başkanlık uçağı temin etmenin zaman aldığını ifade eden Davis, bugün sipariş verilse bile yeni uçakların 2020'de ancak teslim alınacağını bildirdi.

İki "Air Force One" jeti ve onları koruyan diğer savaş uçaklarıyla birlikte aslında küçük bir filonun çok güçlü bir teknolojik altyapıyla güncellenmesinden bahsettiklerini kaydeden Davis, sadece Boeing'in değil birçok firmanın bu süreçte rol oynadığını ifade etti.

Uçaklar arasında kusursuz bir uyum ve iletişimin olması gerektiğine işaret eden Pentagon Sözcüsü, bu proje için şu ana kadar yaklaşık 100 milyon dolar harcadıklarını vurguladı. Davis, maliyeti düşürme konusunda yeni yönetimle beraber çalışmaya hazır olduklarını da kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara