Dolar

32,5676

Euro

34,7173

Altın

2.487,06

Bist

9.524,59

Pentagon: 2 önemli El Kaide liderini vurduk

2001 yılından bu yana Afganistan'da El Kaide ve Taliban unsurlarına karşı savaşı sürdüren ABD, El Kaide'nin 2 önemli komutanını Afganistan'da vurduğunu öne sürdü ancak birisinin ölümünden emin olduğunu açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-05 16:25:43

Pentagon: 2 önemli El Kaide liderini vurduk

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

ABD'nin Afganistan'da bulunan Taliban ve El Kaide hedeflerine yönelik insansız hava aracı saldırıları devam ederken Pentagon Basın Sözcüsü Peter Cook, Faruk el Katani (Faruq al Qatani) isimli El Kaide komutanının insansız hava aracı saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini öne sürdü. 

"23 Ekim günü Afganistan'ın Kunar bölgesinde düzenlenen hava saldırısının El Kaide'nin üst düzey liderlerinden Faruk el Katani'nin ölümüyle sonuçlandığını doğruluyoruz. Faruk el Katani, El Kaide'nın Afganistan'ın doğusunda bulunan unsurlarını komuta ediyordu ve ayrıca ABD'ye karşı savaşan pek çok terörist grubun yöneticisi pozisyonundaydı" sözleriyle Faruk el Katani'nin vurulduğunu açıklayan Peter Cook'un açıklamasına karşın El Kaide kaynaklarından konuyla ilgili herhangi bir doğrulama ya da yalanlama gelmiş değil.

Öte ayndan Peter Cook, bir diğer saldırıda ise El Kaide'nin Afganistan'daki önemli liderlerinden Bilal el Uteybi'nin hedef alındığını duyurdu ancak saldırının sonuçlarıyla ilgili araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Faruk el Katani, uzun süredir El Kaide'nin önemli komutanlarından birisi olarak biliniyordu ve El Kaide'nin kurucu lideri Usame Bin Ladin'in mektuplarından "Güvenilir" olarak tanımlanıyordu. Uzun süre El Kaide'nin "Dış Operasyonlar Mesulü" olarak görev yapan el Katani ayrıca Kabil hükümetine karşı savaşan Taliban unsurlarıyla birlikte hareket ediyordu.

Pakistan'ın desteğiyle Veziristan bölgesinin boşaltılmasının ardından ABD, son üç yıldır Afganistan içerisinde konuşlanan El Kaide unsurlarını havadan hedef almayı sürdürüyor. 

Haber Ara