Dolar

32,5659

Euro

34,6925

Altın

2.505,44

Bist

9.524,59

Pence ve Barzani telefonda görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile telefon görüşmesinde bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-28 07:09:52

Pence ve Barzani telefonda görüştü

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Pence ve Barzani, bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Irak'ın kuzeyindeki güvenlik konusunun, bölgede istikrarın sağlanması çabaları ve çatışmalardan dolayı evlerinden olan ve aralarında dini ve etnik azınlıkların da yer aldığı Iraklıların geri dönüşüne izin verilmesi konuları ele alındı.

Pence ve Barzani, IŞİD'in 5 yıl önce Sincar'daki Ezidilere yönelik saldırılarını da anarak, IŞİD'in yeniden ortaya çıkmasını önlemek için iş birliği yapılması konusunda sağlanan mutabakatı teyit etti.

İRAN DESTEKLİ GRUPLAR

ABD'nin "İran destekli kuvvetlerin Irak'ın güvenliği ve egemenliğini baltalamasına" yönelik endişelerini de dile getiren Pence, ABD yönetiminin bu grupların etkisini azaltma konusunda adım atacağını aktardı.

Pence, IKBY ile Bağdat yönetimi yetkilileri arasındaki bütçe paylaşımı ve petrol satışları dahil mevcut sorunların bir an evvel çözümünü desteklediklerini vurguladı.

Pence ve Barzani, ABD ve IKBY arasındaki ekonomik ve güvenlik alanları da dahil olmak üzere ortaklığı geliştirme konusunu da ele aldı.

Haber Ara