Dolar

32,5443

Euro

34,9663

Altın

2.425,70

Bist

9.681,98

‘Pençe-Kartal’ operasyonundan rahatsız oldular!

Türkiye’nin Kuzey Irak'taki terör hedeflerine karşı düzenlediği 'Pençe-Kartal' askeri operasyonuna karşı çıkan Irak Milletvekili Ali el-Baiji, Ankara'ya verilen yanıtın olduğundan daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-18 12:14:22

‘Pençe-Kartal’ operasyonundan rahatsız oldular!

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki terör hedeflerini yok etmek için düzenlediği ‘Pence-Kartal' operasyonu bazı Iraklı Milletvekilleri rahatsız etti.

Türkiye'nin askeri operasyonuna karşı çıkan Irak Milletvekili Ali el-Baiji bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'ye verilen yanıtın olduğundan daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

Ali el-Baiji basında yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin saldırganlığı ve Irak'ın egemenliğinin Türkler tarafından ihlali ilk değil, ancak hükümetin Türkiye'ye verdiği yanıtın sessizliği ve zayıflığı nedeniyle çok fazla tekrarlandı ve bu konu çok tehlikeli ve hoş görülemez" dedi.

El-Baiji, Irak hükümetini "bu saldırıdaki konumunu ve Irak egemenliğinin ihlali konusunda karar vermeye" çağırdı.

Irak hükümetinin sessizliğine tepki gösteren El-Baiji, "Bu sessizlik ve Türkiye'ye karşı çekingen tepki neden. Topraklarımız Bağdat'ın bilgisi olmadan bombalanıyor. Topraklarını, gökyüzünü ve suyunu koruma sözü veren hükümet nerede?” diye sordu.

El-Baiji, Bağdat yönetiminin, Türkiye'nin Irak topraklarını ihlal etmesine karşı güçlü ve kesin bir tepki vermesi gerektiğini söyledi.

Bağdat yönetiminin çekingen ifadelerden kaçınması ve Türk Büyükelçiyi bakanlığa çağrılıp protesto notası vermesini isteyen Iraklı Milletvekili El-Baiji, “Türkiye'nin yaptığı şey günahkâr bir saldırganlık ve buna verilen tepki, bu olayın tekrarlanmaması için daha güçlü olmalı" dedi.

El-Baiji'nin, Kuzey Irak'taki terör grupları hakkında yorum yapmaktan ise kaçınması dikkat çekti.

Çeviri: Feyza Akyıl

 

Haber Ara