Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

'Pençe-Kaplan' Operasyonu nedir ve ne için yapılıyor?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),'Pençe-Kaplan' Operasyonu'nun başladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğu açıklandı. Peki Pençe-Kaplan Operasyonu nedir ne için yapılıyor? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 06:12:27

'Pençe-Kaplan' Operasyonu nedir ve ne için yapılıyor?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),"Pençe-Kaplan Operasyonu''nun başladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğu açıklandı.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de'' ifadesine yer verildi.

msb-twitter

Pençe-Kaplan Operasyonunun amacı nedir, ne için yapılıyor?

Operasyon meşru müfedaa hakkı kapsamında, karakol ve üs bölgelerine yapılan taciz ve saldırıları önlemek amacı ile yapılmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından  yapılan açıklamada, "Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Operasyon detayına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir." denildi.

 

Haber Ara