Dolar

32,3908

Euro

35,0669

Altın

2.326,30

Bist

9.079,97

Pekin'de vakalar arttı: Öğrenciler okulu terk ediyor

Çin, Vuhan kentinden yayılarak tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınını kontrol altına almaya çalışırken, ülkede yeni vakalar görülmeye başlandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 10:25:19

Pekin'de vakalar arttı: Öğrenciler okulu terk ediyor

Vakaların adresi bu kez başkent Pekin'de bir toptancı gıda pazarı oldu. Xinfadi gıda pazarında görüldüğü belirtilen 106 vaka sonrası koronavirüs testlerinin sayısı artırıldı.

KİTAPLARI TOPLAYIP OKULDAN AYRILDILAR

Ülkede yeni dalga endişesi hakim olurken, China Daily'nin servis ettiği görüntülerde, Pekin'de öğrencilerin okulları terk ettiği görüldü.

Sınıflardaki dolaplarından kitap ve defterlerini toplayan öğrenciler, çantalarıyla birlikte evlerinin yolunu tuttu. Okulların kapatılması emri verilirken, halkın evden çalışması istendi.

"PEKİN'DEKİ SALGIN ÇOK ACIMASIZ"

Pekin yönetiminin Genel Sekreter Yardımcısı Chen Bei, "Pekin'deki salgın eğilimler çok acımasız." dedi. Enfeksiyonları durdurmak için alınan yeni önlemlerin ekonomik hayatın gelişimini engellemek gibi bir amacı olmadığını söyleyen Chen, "Üretim ve işin durması gerekmiyor. Uzaktan ve esnek çalışmalar teşvik ediliyor." diye konuştu.

DSÖ'DEN ÇİN'E ÇAĞRI: GENETİK DİZİLİMİ YAYINLAYIN

Salgını yakından takip ettiklerini belirten Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan, Pekin yönetimine söz konusu bölgede ortaya çıkan yeni vakaların genetik diziliminin yayınlanması için çağrı yaptı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara