Dolar

32,4983

Euro

34,7743

Altın

2.490,78

Bist

9.524,59

Pedofili hükümlüsü Gary Glitter, Joker'le servet kazanacak

İzlenme rekorları kıran Joker filminde taciz suçundan hapiste olan Gary Glitter'a (75) ait Rock and Roll Part 2 şarkısının kullanılması tartışmaya sebep oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-10 10:52:18

Pedofili hükümlüsü Gary Glitter, Joker'le servet kazanacak

Dünyanın en sevilen kötü karakterlerinden olan Batman'in düşmanı Joker'i anlatan film, geçen hafta vizyona girdi.

Joaquin Phoenix'in (44) başrolü üstlendiği Joker'e suç ve suçluyu övdüğü gerkeçesiyle onlarca eleştiri yapılıyor.

Yine de ilk haftasında dünya çapında 234 milyon dolarlık rekor hasılat yaptı. Ancak filmin bir sahnesindeki skandal dikkatli izleyicilerinin gözünden kaçmadı.

ROCK AND ROLL PART 2 ŞARKISI

NTV'nin haberine göre filmin en çarpıcı sahnelerinden biri olan Joker'in merdivenden dans ederek inip gerçek bir kötüye dönüştüğü bölümde yaklaşık 2 dakika boyunca İngiliz şarkıcı Gary Glitter'a (75) ait 1972'de hit olan Rock and Roll Part 2 şarkısı kullanıldı.

Ancak bahsi geçen şarkıcı, azılı bir çocuk tacizcisi ve hapiste yatıyor. Glitter'in şarkısının filmde kullanılması karşılığında büyük miktarda ödeme aldığı da ortaya çıktı. Üstelik Glitter, yasalara uygun olarak gişe, DVD ve film müziği satışlarından da telif alacak.

images_3
Gary Glitter

ÇOCUK TACİZCİSİ ŞARKICI, FİLM SAYESİNDE HAPİSHANEDEN CİDDİ BİR PARAYLA ÇIKACAK

Böylece Glitter, 2015'te çocuk tacizinden girdiği hapisten çıktığında Joker sayesinde hatırı sayılır bir servet elde etmiş olacak. Glitter'ın, rock grubu Oasis'in ikinci albümlerinde kullandığı Hello şarkısından şimdiye kadar 1.2 milyon dolardan fazla telif kazandığı biliniyor. Halen şarkı her çalındığında Glitter da kazanmaya devam ediyor. Bu örneği gösteren izleyiciler, "Utanç verici" olarak tanımladıkları şarkının kaldırılması için yapımcı şirkete çağrı yaptı.

ÇOCUKLARA İLİŞKİN ARŞİVİ VARDI

İngiliz şarkıcı Gary Glitter, 1970'ler ve 1980'lere glam rock şarkılarıyla damga vurmuştu. Ancak cinsel taciz ve tecavüz suçlarına karışınca tüm saygınlığını yitirdi. Glitter, ilk cezasını 1999'da çocuk istismarı fotoğrafları arşivi ortaya çıkınca almıştı. Kamboçya'ya kaçmıştı. 2002'de çocuk tacizi suçlamaları sonrası Kamboçya'dan kovulmuş, Vietnam'a yerleşmişti.

Ancak suçlarına burada da devam etmişti. Mart 2006'da Vietnam'da tutuklanmış, 2008'de Ingiltere'ye iade edilmişti. İngiltere'de 1970 ve 80'lerde işlediği belirlenen tecavüze teşebbüs ve 13 yaşından küçük bir çocuğa istismar suçlarından 2015'te yargılanmış, 16 yıl hapis almıştı.

 

Haber Ara