Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Peçenin yasaklandığı Tunus’ta, LGBT cumhurbaşkanı adayı!

Tunus Liberal Parti lideri Münir Batur, Kasım 2019’da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğunu açıkladı. Münir Batur, eşcinsel olduğunu gizlemeyen ilk cumhurbaşkanı adayı olarak kaydedildi. Tunus'ta dün alınan kararla devlet dairelerinde peçe kullanımı yasaklanmıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-06 12:30:00

Peçenin yasaklandığı Tunus’ta, LGBT cumhurbaşkanı adayı!

Tunus Liberal Parti lideri Münir Batur, Kasım 2019'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğunu açıkladı. Münir Batur, eşcinsel olduğunu gizlemeyen ilk cumhurbaşkanı adayı olarak kaydedildi.

Avukat ve ‘aktivist' olan Batur, Tunus LGBT organizasyonunun da kurucusu.

Resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Münir Batur, tüm kültürler, kimlikler ve inançlar için daha kapsayıcı bir toplum vadetti.

Batur ayrıca tüm iç ve dış sorunları barış ile çözeceğini söyledi.

Münir Batur, ülkedeki LGBT üyelerine destek verirken kendisinin de eşcinsel olduğunu saklamayan tutumuyla tanınıyor.

Tunus Başbakanı Yusuf Chahed güvenlik önlemlerini gerekçe göstererek, dün kamu kurumlarında peçe kullanılmasını yasakladı.

Resmi bir kaynak, Cuma günü Reuters Haber Ajansı'na verdiği demeçte, “Chahed, kamu kurumlarında güvenlik nedeniyle nikabı yasaklandığını belirten bir hükümet kararı verdi” dedi.

Tunus Cumhurbaşkanı halka açık bir konuşmasında “Din, Kuran ve onun ayetleri bizi bağlamaz. Biz olaylara yasalar çerçevesinde yaklaşırız, bizim için bağlayıcı olan Anayasadır ve biz medeni bir devletiz. Tunus devletinin dini referanslara dayandığını söylemek büyük bir hata ve yanlıştır” demişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara