Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Peak Games hakkında merak edilenler

2010 yılında İstanbul'da kurulan mobil oyun şirketi Peak Games geliştirdiği oyunlarla yurt içi ve yurt dışında adından oldukça söz ettirdi. Elde ettiği başarılardan dolayı pek çok şirket tarafından da takip edilen Peak Games Amerikan merkezli Zynga'ya 1.8 milyar dolara satıldı. İşte Peak Games hakkında merak edilenler...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-01 21:30:23

Peak Games hakkında merak edilenler

Peak Games 2010 yılında Sidar Şahin tarafından İstanbul'da kuruldu. 10 yıl boyunca Türkiye'nin yanısıra dünya mobil oyun pazarında da önemli başarılar elde etti.

Kurucusu Sidar Şahin

Sidar Şahin, Peak Games'in kurucusudur. Şahin, Peak Games'den önce moda e-ticaret sitesi girişimi olan Trendyol.com'un ortağı idi. Trendyol.com'un 3 kişiden 300'e büyümesine ve bir yıl içerisinde 100 milyon dolar değere ulaşmasına yardımcı oldu. 2003'te mobil oyun stüdyosu Funpac'i, sosyal video paylaşım sitesi İzlesene'yi kurmuştur. Üçüncü girişimi olan GameGarden da şu anda Doğan Grubu'nun elinde olan bir oyun şirketidir.

Peak Games

Topluluk tabanlı, çok oyunculu senkronize ve tamamen ilgi çekici oyunlar tasarlayıp ve yayınlıyor. Bugünlerde, sosyal ağ ve mobil platformlarda 150 ülkeye yayılmış 20'den fazla alanda faaliyet göstermektedir. Ekim 2010'da kurulan Peak Games, aylık 30 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla dünyadaki en büyük çevrimiçi ve mobil oyun şirketlerinden biri olarak yer almaktadır. Peak Games, oyun tasarlama, geliştirme ve dağıtıma kadar işin her alanında çalışan 100'den fazla çalışana sahiptir. Hem yerel hem de uluslararası yeteneklerle yüksek büyüme hızına sahip dinamik çalışma ortamı sunmaktadır. Bunun en önemli göstergesi ise çalışanların yaş ortalamasının 29 olmasıdır. 

Şirketin yatırımcıları arasında Earlybird Venture Capital, Hummingbird Ventures ve Endeavor Catalyst bulunmaktadır. Peak Games satılmadan önce, sıçrama ve sınırlarla büyüyen ve sadece bölgesel değil küresel ölçekte de faaliyet gösteren Türkiye'nin en heyecan verici teknoloji şirketlerinden biriydi.

Oyunları

Toon Blast

İlk yılında 100 milyon kullanıcıya ulaşan,kKullanıcı deneyimine tamamen yeni bir yaklaşım, hiç bitmeyen bir içerik tasarımı ve özünde içsel bir sosyal deneyim ile Toon Blast, bulmaca oyunlarında bir paradigma değişimini temsil etti. Bugüne kadar, Toon Blast, ABD'deki en popüler oyunlardan biridir ve aynı pazardaki en iyi 5 hasılatlı iOS oyunu arasında yer almaktadır.

Toy Blast

2015 yılında piyasaya sürülen Toy Blast, sürekli olarak dünyanın en popüler bulmaca oyunlarından biri haline geldi. Sezgisel dokun ve patlat oyun mekaniğini sınıfının en iyisi sanat yönüyle birleştirerek Toy Blast, ekip büyüyüp gelişirken katlanarak gelişti. Bugün 200 milyondan fazla indirme ile Toy Blast, dünya çapında günlük bir sevinç kaynağı haline geldi.

Haber Ara