Dolar

32,5168

Euro

34,8516

Altın

2.484,95

Bist

9.555,16

Payitaht Abdülhamid dizisinde 3.Bölümde neler olacak

TRT 1'in sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid bu akşam 3. bölümü ile ekranlarda olacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 18:30:46

Payitaht Abdülhamid dizisinde 3.Bölümde neler olacak

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Payitaht Abdülhamid, bu akşam 3. bölümü ile ekranlarda olacak.

Peki neler yaşanacak?

PAYİTAHT ABDULHAMİD 3. BÖLÜM

Yayınlanan iki fragmandan anlaşıldığı üzere bu akşamki bölüme Abdülhamid'in eşi Bidar Kadın'ın karşedi Mehmet'in ihaneti damgasını vuracak. Devleti ya da 2. bölümde başına gelenleri bir sefarete (elçiliğe) şikayet eden ve sığınma isteyen Mehmet, Sultan Abdulhamid'i çok kızdıracak.

Payitaht Abdülhamid 3. bölüm 2. fragmanında yayınlanan bu ayrıntıda fondaki ses ise Abdulhamid'in kızkardeşi Seniha Sultan'ın eşi Mahmud Paşa'ya ait.

MAHMUD PAŞA

Mehmet'in bu hareketinden Mahmut Paşa'nın çıkar elde edeceğini anladığımız bu fragmanda Sultan'ın eşi Bidar kadından da uzaklaştığı ve Bidar kadın'ın Mehmet'i "affetmeyeceğini" söylediğini görüyoruz.

Sözkonusu sefirin (büyükelçi) de Bidar Kadın'ın kardeşi Mehmet'i Osmanlı'ya iade etmeyi reddetmesini göreceğiz.

Peki Abdülhamid Han bunun karşısında ne yapacak?

MAHMUD PAŞA YAKAYI ELE VERECEK Mİ?

Payitaht Abdülhamid 2. bölümde görüdğümüz suikastin sorumlusu ise Mhamud Paşa tarafından kaçırılmak istenecek. Şifreleşerek mesajlaşan ikilinin bu mesajlarını Abdülhamid çözmüş ve belirlenen saatte sarayda bir akşam yemeği organize etmişti.

Payitaht Abdülhamid 3. bölüm 1. fragmanında bu ayrıntıya da yer veriliyor ve Osmanlı askerlerinin Mahmud Paşa'yı evinden almak için geldiklerini görüyoruz. Fondaki ses, Mahmud Paşa'nın devlete ihanetten arandığını" söylüyor.

Fakat bu cümleden önce ise Mahmud Paşa'nın sesi duyuluyor ve "İram'ı (söz konusu suikastçi) kaçıracak trenin saraydan kalkacağını" söylüyor.

Abdülhamid Han'ın Mahmud Paşa'yı yakalayıp yakalayamadığın da bu akşam ortaya çıkacak.



YAHUDİLER İSRAİL İÇİN TOPLANIYOR

Payitaht Abdulhamid dizisinin en ilginç ayrıntılarından biri de Theodor Herzl karakterine yer verilmiş olması.

Yahudi devleti için canla başla çalışan bu adamın 3. bölümde gayriresmi Yahudi kongresi düzenlediğini göreceğiz.

Payitaht Abdülhamid 3. bölüm 2. fragmanından bir kez daha Abdülhamid Han'ı öfkeli gördük. Frgaman, Sultan Abdülhamid Han'ın masaya elini vurması ile sonlanıyor.

"ABDULHAMİD HAN SAKİN MİZAÇLIYDI"

Tarihçi Murat Bardakçı, Abdülhamid dizisinin ilk bölümü yayınlandığında bir değerlendirmede bulunmuştu. İlk bölümde de Abdülhamid Han'in bi rİngiliz elçisine tokat attığı görülüyordu. Bardakçı bu sahneyi eleştirmiş ve Abdülhamid'in öfesini böyle gösterecek bir şahsiyet olmadığını aktarmıştı: İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Abdülhamid Han'ın torunu Nilhan Osmanoğlu da katıldığı bir programda ko sahne ile ilgili konuşmuş ve Bardakçı'ya yakın ifadeler kullanmıştı: İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD 3. BÖLÜM 2. FRAGMANI

Haber Ara