Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Paycell altyapısı ile Getir siparişleri kapıdan teslim alınabiliyor

Turkcell ve Getir'in iş birliği kapsamında, temel gıda ve temizlik maddesi siparişi vermek için çağrı merkezini arayan 65 yaş ve üstü Turkcell'liler, ödemelerini yeni nesil ödeme platformu Paycell altyapısı üzerinden faturalarına yansıtabilecek

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-28 11:00:17

Paycell altyapısı ile Getir siparişleri kapıdan teslim alınabiliyor
Turkcell sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü müşterilerinin temel gıda ve temizlik maddesi alışverişlerini bir telefonla yapabilmeleri için mobil alışveriş uygulaması Getir ile iş birliği yaptı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü müşterilerine destek için Turkcell ve mobil alışveriş uygulaması Getir, örnek bir iş birliğine imza attı.

Getir'in hizmet verdiği İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli'de geçerli olan proje çerçevesinde, 65 yaş ve üstü Turkcell'liler bundan böyle Paycell'in 0850 622 60 60 numaralı çağrı merkezini arayarak yumurtadan deterjana, peynirden suya, makarnadan tuvalet kağıdına kadar 1400'ün üzerinde ürün için sipariş verebilecek.

Sipariş tutarı ise Paycell'in mobil ödeme servisi sayesinde Turkcell faturalarına yansıtılacak. Siparişler Getir kuryeleri aracılığıyla belirtilen adreslere teslim edilecek.

Turkcell ve Getir'in teknolojik altyapılarını birleştirmesiyle mobil uygulama, teknoloji ve kart kullanım alışkanlıkları düşük olan 65 yaş ve üstü grup, temel gıda ve temizlik maddesi alışverişlerini nakit paraya veya kredi kartına dokunmadan yapabilecek.


- "Tüm imkanlarımızı seferber ettik"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Getir Kurucusu Nazım Salur'a bu iş birliğini hayata geçirdikleri için teşekkürlerini ileterek, şunları kaydetti:

"Yaşamakta olduğumuz bu süreçte vatandaşlarımıza destek olmak için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Turkcell'in teknolojideki ve Getir'in sahadaki gücü ile evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlayacağız. Bu servisten yararlanacak vatandaşlarımız alışverişlerini platformumuz Paycell üzerinden yapıp, ödeme tutarını telefon faturalarına yansıtabilecekler. Bu sayede hem paraya dokunmamış hem de mümkün olduğunca temastan kaçınmış olacaklar. Önümüzdeki dönemde benzer projeleri olumlu değerlendirecek ve servislerimizle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Getir Kurucusu Nazım Salur ise, "Bu zor dönemde büyük bir sorumluluk hissediyoruz ve çalışmalarımızı da bu çerçevede şekillendiriyoruz. Twitter üzerinden operatörlere 65 yaş ve üstü büyüklerimize destek için iş birliği çağrısında bulunduk. Çünkü böyle dönemlerde bizim gibi şirketlerin elini taşın altına koymasına ihtiyaç var. Bu çağrımıza ilk yanıt Murat Bey'den geldi ve çok kısa bir zamanda projeyi başlattık. 65 yaş üzeri mobil uygulama kullanma alışkanlığı olmayan büyüklerimiz siparişlerini telefon ederek verebilecek, ödemeleri de telefon faturalarına yansıtılacak." ifadelerini kullandı.

Salur, Getir tarafından herhangi bir temas olmaksızın siparişlerin kapılara bırakılacağını aktararak, "Ne mutlu ki, dünyada bir ilki gerçekleştirmiş yerli bir teknolojik girişim ve ülkemizin en büyük operatörlerinden bir tanesi büyüklerimiz için bir araya geldi." değerlendirmesinde bulundu.


- Faturasız hat müşterileri de faydalanabilecek


Uygulamadan faturalı hat müşterilerinin yanı sıra faturasız hat müşterileri de yararlanabilecek. Bakiyelerinde bulunan miktar kadar sipariş verebilecek olan faturasız müşteriler dilerlerse yine Paycell üzerinden kendi hatlarına yakınlarından bakiye yükleyebilecek.

Haber Ara