Dolar

32,5646

Euro

34,9952

Altın

2.429,87

Bist

9.722,09

PAÜ'den 6 Bin Öğrenci Mezun Oldu

Pamukkale Üniversitesi'nde hafta boyu devam eden mezuniyet törenlerinde bu sene 6 bin öğrenci mezun oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 19:14:51

PAÜ'den 6 Bin Öğrenci Mezun Oldu
Pamukkale Üniversitesi'nde hafta boyu devam eden mezuniyet törenlerinde bu sene 6 bin öğrenci mezun oldu.

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) hafta boyu devam eden mezuniyet törenlerinde 4 yıl boyunca eğitim gören 6 bin öğrenci muzun olurken, enstitü, fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren 68 öğrenciye diploma ve başarı belgeleri verildi.

Gerçekleştirilen Genel Mezuniyet Törenine Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, senato üyeleri, akademisyenler, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Üniversiteler yapılanmanın temel unsuru üniversiteler eğitim sistemidir. Bu sistem; ekonomik, teknolojik ve yapısal değişmenin getirdiği yeni koşullara cevap vermek ve aynı zamanda bu süreçlere katkıda bulunmak zorundadır. Bu amaçla Pamukkale Üniversitesi olarak öğrencilerimizin bilgi yükünü değil, sorun çözme kapasitelerini arttırmayı, onlara yaşam boyu öğrenme ve kendini geliştirme yeteneği kazandırmayı, gençlerimizin takım çalışmasına yatkınlıklarını ve kendilerini en etkin bir şekilde ifade edebilme yeteneklerini geliştirmeyi, amaç edinerek sadece ders çalışan değil çeşitli sosyal projelere katılan, sanatla, edebiyatla çevreyle ilgilenen bireyler olarak uğurluyoruz bugün. Bundan sonra üniversitemizin size kattığı değeri toplumun her kesimine atmakla yükümlüsünüz. Bu duygularla sizleri tebrik ediyorum, yolunuz açık olsun" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren 68 öğrenciye başarı belgeleri ve diplomaları verildi. Tören sonunda mezun öğrenciler keplerini fırlatarak, aileleriyle mutluluklarını paylaştılar.

Haber Ara