Dolar

32,5145

Euro

34,9519

Altın

2.433,92

Bist

9.769,89

Passoligsiz kalmak ya da ligleri pas geçmek

Futbol heyecanına statlarda ortak olmanın yolu passoligden geçiyor. Peki bu uygulamanın amacı nedir ve ne tür imkan sunuyor?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-28 23:08:38

Passoligsiz kalmak ya da ligleri pas geçmek

Elektronik Bilet Sistemi ile sporda şiddet olaylarının azaltılması, insanların küfür ve şiddetin olmadığı tribünlerde karşılaşmaları seyredebilmesi, biletsiz seyircilerin giriş yapmasının önlenmesi, çocuk ve kadınların daha çok stadyumlara gelmesinin sağlanması, şiddete ve olumsuz tezahüratlara sebep olan bireylerin tespit edilerek müsabakalardan men edilmesi ve karaborsa bilet satışını engellemek amaçlanmaktadır.

Özellikler taraftarlar bu konuda başta sitemiz olmak üzere değişik kanallardan bilgi sahibi olmak istiyorlar. Biz de passolig nedir , avantajları nelerdir ve başvuru süreci nasıldır? gibi en çok merak edilenlere yanıt aradık:

Passolig kartı nedir?

Taraftarlara, kuyruk beklemeden, hızlı, güvenli bir şekilde stadyumlara giriş imkanı, kulüplere ise taraftarlarını tanıma ve yeni gelir alanları oluşturma imkanı sağlayan, ayrıca yaygın üye işyeri ağı ile istediğiniz yerden alışveriş imkanı sunan, kişiye özel kampanyalar ile hayatınızı zenginleştiren, ayrıcalıklı ek hizmetleri ile hayatınızı kolaylaştıran bir karttır.
Passolig Kredi Kartı, Passolig Banka Kartı ve Passolig Cüzdan Ön Ödemeli Kart çeşitleriyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

Passolig Karta nasıl başvurulur?

Passolig Kart'a, www.passolig.com.tr'de bulunan başvuru formundan, Passo Mobil uygulamasından, stadyum gişelerinden başvurabilirsiniz.

Passolig kart ücreti nedir?

E-Bilet sistemine uygun üretilen Passolig Kartlarından yıllık olarak E-Bilet Yıllık Kullanım Bedeli tahsil edilir. Kulüp bazında 27,36 TL, 27,50 TL, 36 TL, 40,50 TL, 45 TL, 48 TL ve 48,50 TL olarak yedi farklı yıllık E-Bilet Yıllık Kullanım Bedeli mevcuttur. E-Bilet Yıllık Kullanım Bedeli senede bir defa tahsil edilir, her yıl E-Bilet kullanım süresi uzatılarak kullanılabilir.

18 yaşından küçükler nasıl alacak?

18 yaşından küçükler, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında stadyumlara giriş yapabilmek için elektronik kart alması gerekmektedir. 18 yaşından küçükler, Passo Mobil üzerinden ve passolig.com.tr'de bulunan başvuru formununa kendi bilgilerini girerek Passolig Cüzdan Ön Ödemeli Kart sahibi olabilir.

Passolig Kartında logosu bulunan kulübün maçları dışındaki takımların maçlarına giriş yapılabilir mi?

Evet yapabilirsiniz. Ancak, kartınızın üzerinde logosu bulunan kulübün maçları dışındaki maçlar için kulüpler, kendi logolu kartlarına öncelikli bilet satışı yapabilirler. Satılacak bilet kalması durumunda, kulübün belirlediği tarihte diğer takımlara ait logolu kartlara genel satış başlayacaktır.

Yabancı uyruklu kişiler Passolig Kart sahibi olabilir mi?

Yabancı uyruklu kişilerin de 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında stadyumlara giriş yapabilmek için elektronik kart alması gerekmektedir. Yabancı uyruklu kişiler passolig.com.tr, stadyum gişelerinden ve Passo Mobil üzerinden kart başvurusu yapabilir. Yabancı uyruklu kişilere yalnızca Passolig Cüzdan Ön Ödemeli Kart seçeneği sunulmaktadır.Yabancı uyruklu kişilere yalnızca Passolig Cüzdan Ön Ödemeli Kart seçeneği sunulmaktadır.

E-Bilet Yıllık Kullanım süresini uzatmanın bedeli nedir?

12 Ağustos 2020 tarihi itibariyle E-Bilet Kullanım Süresi uzatma işlemlerinde uygulanacak fiyatlar; Beşiktaş, Galatasaray, TFF logolu Passolig Kart ve logosuz Passolig Kart için 53TL, Fenerbahçe için 52,50TL, Trabzonspor için 43TL, Ankaragücü için 47,50TL, Bursaspor için 39,50TL, Ankaraspor, Orduspor ve Bucaspor logolu Passolig Kartlar için 29,67TL'dir. Bunlar dışındaki kulüpler için ise 30TL'dir. E-Bilet Yıllık Kullanım Süresi uzatma işlemlerinden elde edilen gelirler, başvurularda elde edilen gelirlerde olduğu gibi kulüplerimize finansal katkı sağlamak üzere oluşturulan gelir havuzuna aktarılmaktadır. Bununla birlikte Passolig Kart sahibi taraftarlara sunulan kampanya ve avantajlar dünyası, E-Bilet Kullanım bedellerinin çok üzerinde bir maddi değer yaratmaktadır.

Hangi avantajı sunuyor?

Hızlı ve güvenli bir şekilde stadyuma giriş yaparsınız.

Maç biletlerine ulaşım daha önce olmadığı kadar kolay, isterseniz web'den isterseniz cepten www.passo.com.tr ve Passo Mobil üzerinden, stadyum gişelerinden ya da Türkiye genelinde sayısı 5.000'e varan N kolay işyerinden biletinizi alır, kolayca kartınıza yüklersiniz.

Kartınızla dilediğiniz yerde alışveriş yaparsınız.

Farklı sektörden lider markaların size özel promosyon ve indirimlerinden yararlanırsınız.

Kartınızın tipine göre kredi kartı, banka kartı ya da ön ödemeli kart olarak kullanabilirsiniz.

Yaptığınız her harcama ile kulübünüze ve Türk futboluna maddi katkı sağlarsınız.

Haber Ara