Dolar

32,5596

Euro

34,8567

Altın

2.414,77

Bist

9.645,02

Paşinyan: Türkiye yenilgimizin sebebi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, yenilgiden Türkiye’yi sorumlu tuttu. Paşinyan, 'Azerbaycan ile savaşa hazırdık ama Türkiye ve paralı askerler yenilgimizin sebebi” dedi. Paşinyan ayrıca, Karabağ'daki çatışmalar nedeniyle yüzlerce askerinin kayıp olduğunu açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-16 14:43:51

Paşinyan: Türkiye yenilgimizin sebebi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, yenilgiden Türkiye'yi sorumlu tuttu. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin Karabağ'daki son savaşta sadece Azerbaycan ordusuyla değil, Türk güçleri ve paralı askerlerle de savaştığı için başarısız olduğunu söyledi.

Paşinyan internet üzerinden düzenlediği basın toplantısında, "Temmuz muharebelerinde (kuzeydoğu Ermenistan'da) Azerbaycan ordusuyla savaşa girmeye hazır olduğumuz ortaya çıktı. Ancak Azerbaycan ile savaşı kaybetmemizin ana nedeni Türkiye ve paralı askerlerin katılımıdır" dedi.

Paşinyan: Yüzlerce Ermeni askeri kayıp

Karabağ bölgesinin Azerbaycan ordusu ile son haftalarda tanık olduğu çatışmalar sonucunda yüzlerce Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini açıklayan Paşinyan, "Bazılarını canlı bulmayı umuyoruz. Dün daha önce ölü olarak listelenmiş yaralı bir adam bulundu" dedi.

Ermenistan Başbakanı, tutuklu değişiminin ölülerin cenazelerinin değiş tokuşundan sonra başlayacağını, yas gününün kurbanların cenazelerinin değişiminin tamamlanmasından sonra olmasının uygun olduğunu kaydetti.

Paşinyan, askerlerin sosyal sorunlarını çözmenin önemli olduğunu da vurguladı.

Kaynak: Novosti

Haber Ara