Dolar

32,4728

Euro

34,5495

Altın

2.475,65

Bist

9.530,80

Paşinyan’ın zor anları!

Ermenistan hükümeti tarafından bugün Erivan’da düzenlenen anma mitinginde, oğlunu Dağlık Karabağ’daki çatışmada kaybeden bir kadın Başbakan Paşinyan’ın yüzüne karşı, “Nikol, ölecek misin? Oğlumu benden aldın. Evim çöktü. Oğlum da senin gibi burada olmalıydı. Ama yerde yatıyo ... ” diye sitem etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-19 16:28:50

Paşinyan’ın zor anları!

Ermenistan hükümeti tarafından bugün başkent Erivan'da düzenlenen anma mitinginde bir olay meydana geldi.

Dağlık Karabağ savaşında oğlunu kaybeden bir kadın, Başbakan Nikol Paşinyan ile göz göze gelince, ağlayarak onunla diyaloğa girdi ve oğlunun savaşta öldürüldüğünden şikâyet etti.

Oğlunun savaştan sağ salim dönmediği için üzgün olduğunu söyleyen kadın, Başbakan Paşinyan'a öfkeyle şunları söyledi:

“Nikol, sen de ölecek misin? Oğlumu benden aldın. Evim çöktü. Bir dahaki sefere beni Davitashen Köprüsü'nde göreceksin. Oğlum da senin gibi burada olmalıydı. Ama yerde yatıyor ... ”

Bu sözleri duyan Başbakan Paşinyan bir müddet sessiz kaldı. Dah sonra Ermeni kadına yaklaşarak, ona sarıldı ve irtibat numarasını aldı. Oğlu hakkında konuşan kadın ise, siyasete karışmadığını söyleyerek, "Ama o benim tek çocuğumdu, kralım. Hayatım şimdi anlamsız hale geldi" diyerek Paşinyan'a sitem etti.

Paşinyan'ın kadının söyledikleri karşısında tepkisiz kalması dikkat çekti.

Koruma sayısını artırdı

Nar-1608373317

Öte yandan bugün düzenlenen anma yürüyüşüne Başbakan Nikol Paşinyan'nın katılımı, Ermeni toplumunda ciddi bir rahatsızlığa neden olduğu gözlendi.

Azvision.az'ın haberine göre; Ermeni medyası, sıradan Ermenilerin, Cumhuriyet Meydanı'ndan Yerablu'ya yürüyüşe Başbakan'ın katılımını protesto ettiğini bildirdi. 

nikol-1608372789

Anma yürüyüşüne, Başbakan Paşinyan, Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan'ın yanı sıra hükümet üyeleri, valiler ve milletvekilleri de yürüyüşte aktif rol aldığı gözlendi. Başbakan Nikol Paşinyan'ın, çok sayıda güvenlik görevlisi eşliğinde hükümet binasını terk ederken, en büyük kızı  Maryam Paşinyan'ın da babasıyla birlikte olduğu görüldü.

Kaynak: Azvision

Haber Ara