Dolar

32,5964

Euro

34,7768

Altın

2.408,59

Bist

9.645,02

Paşinyan’dan Putin’e, 'Bizi koruyun' mektubu

Dağlık Karabağ’da işgal altındaki topraklarını almak için Azerbaycan ordusunun ilerleyişi devam ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya lideri Putin’e bir mektup yollayarak “koruma desteği” istedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-31 10:38:48

Paşinyan’dan Putin’e, 'Bizi koruyun' mektubu

Dağlık Karabağ'da işgal altındaki topraklarını almak için Azerbaycan ordusunun ilerleyişi devam ederken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya lideri Putin'e bir mektup yollayarak “koruma desteği” istedi.

Haber bu sabah Rusya basınına, "Paşinyan, ülkenin güvenliğini sağlayacak desteğin şeklini belirlemek için istişarelerin başlatılması talebiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e başvurdu” diye yansidı.
 
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı web sitesinde konu şu açıklama ile duyuruldu:
 
"31 Ekim'de Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e durumu ve Dağlık Karabağ'a yönelik Azerbaycan-Türk askeri saldırısının yarattığı zorlukları detaylandıran bir mektup gönderdi.
 
Mektupta özellikle yabancı silahlı teröristlerin Orta Doğu'dan bölgeye transfer edildiği ve Dağlık Karabağ'a karşı saldırılarda yer aldıkları vurgulandı. 
 
Türkrus'un haberine göre; Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı, Ermenistan Cumhuriyeti sınırına yaklaşan saldırı durumunu dikkate alarak, Rusya Federasyonu'nun Ermenistan Cumhuriyeti'ne sağlayabileceği yardımın türünü belirlemek için acil istişarelere başlamak üzere Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanına başvurdu. Bu başvuru 1997'de Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan, müttefik ilişkileri tanımlayan 29 Ağustos 2006 tarihli Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Yardımlaşma Anlaşmasının 2.Maddesine dayanıyor.”
 
Putin ekim başında yaptığı açıklamada, Karabağ'da yaşananlardan ötürü endişe duyduklarını ifade ederek "Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında Ermenistan'a karşı sorumluluklarımız var. Fakat çatışmalar, Ermenistan topraklarında yapılmıyor." dedi.
 
Putin, şunları kaydetmişti.
 
"Bu anlaşma çerçevesinde Ermenistan'a karşı belirli sorumluluklarımız var. Bu çatışmalar, Ermenistan toprağında yapılmıyor. Rusya anlaşma çerçevesinde sorumluluklarını her zaman yerine getirir. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la sürekli temas halindeyim. Rusya'nın müttefik olarak sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda bir soru işareti yok."
 

Haber Ara