Dolar

32,5508

Euro

34,9970

Altın

2.427,39

Bist

9.722,09

Paşinyan: Anlaşmayı imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri esir alınırdı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, vatandaşlarına hitaben yazdığı bir mektupta, 'Karabağ'daki düşmanlıkları durdurma anlaşmasını imzalamasaydım, 20 binden fazla Ermeni askeri esir alınırdı' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 15:35:17

Paşinyan: Anlaşmayı imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri esir alınırdı

Azerbeycan'ın zaferiyle sonuçlanan Dağlık Karabağ anlaşmasının Ermenistan'daki etkileri sürüyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bugün yaptığı açıklamada, Karabağ'daki savaşı durdurma anlaşmasını imzaladığını ve ordusunu esaretten kurtarmak istediğini doğruladı.

Paşinyan vatandaşlarına hitaben yazdığı bir mektupta şunları söyledi:

"Karabağ'daki düşmanlıkları durdurma anlaşmasını imzalamasaydım, 20 binden fazla Ermeni askeri esir alınırdı. Karabağ'la ilgili olarak imzalanan belge, konuya nihai bir çözüm anlamına gelmiyor. Mevcut durumda, sunulan koşulları kabul etmek, Karabağ'ın tamamen kaybedilmesini ve binlerce insanın ölümünü önlemenin tek yoluydu."

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, önceki gün Facebook hesabından yaptığı canlı yayın konuşmasında da, Karabağ'da çatışmaları sona erdiren anlaşmayı Ermenistan ordusunun kaynaklarının tükenmesi üzerine imzaladığını bildirmişti. Dağlık Karabağ'da çatışmaları sona erdiren anlaşma ile ilgili olarak Paşinyan, yaptığı açıklamada, “Hem kendim hem de hepimiz için çok zor bir karar aldım. Rusya ve Azerbaycan Başkanları ile Karabağ savaşını bitirmek için bir bildiri imzaladım. Yayınlanan söz konusu açıklama benim ve halkımız için tarif edilemez şekilde acı vericidir” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan başkent Erivan'ın merkezindeki parlamento binası yakınında protesto gösterisi sürerken, Ermenistan'daki muhalefet güçleri, Başbakan Nikol Paşinyan'a istifasını duyurması için Çarşamba günü yerel saatle 12'ye kadar süre verdi.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara