Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Pasifik Okyanusu'ndaki Genevieve Kasırgası Meksika kıyılarını vurdu: 2 ölü

Pasifik Okyanusu'ndan gelen Genevieve Kasırgası Meksika’nın Baja California eyaletinin güney kıyılarına vurdu.Kasırga sonucu 15 yaşındaki kız çocuğu ve onu kurtarmaya çalışan adam yaşamını yitirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-20 10:36:21

Pasifik Okyanusu'ndaki Genevieve Kasırgası Meksika kıyılarını vurdu: 2 ölü

Pasifik Okyanusu'ndan gelen Genevieve Kasırgası Meksika'nın Baja California eyaletinin güney kıyılarına ulaştı. Bölgede dalgalara kapılan 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile onu kurtarmaya çalışan bir adamın hayatını kaybettiği bildirildi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin (NHC) “Kategori-3” olarak değerlendirdiği kasırgada, rüzgarın hızı saatte 185 kilometreye ulaştı. NHC, tatil şehri Los Cabos ve sahil kasabası Todos Santos'un da dahil olduğu bölgede kasırga uyarısının yürürlükte olduğunu aktardı. Açıklamada, "Kasırganın ayrıca Baja California'nın yakınından veya hemen batısından geçeceği tahmin ediliyor. Kasırga uyarısı bulunan bölgede, bu gece başlayıp Perşembe gününe kadar devam edecek kasırga koşulları bekleniyor" denildi. Todos Santos'un kuzeyinden Cabo San Lazaro'ya kadar Baja California'nın batı kıyısı için de tropikal bir fırtına uyarısı yürürlükte.
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalara rağmen bölgede en az 15 bin turistin bulunduğu bildirildi.

Haber Ara