Dolar

32,5129

Euro

34,9463

Altın

2.435,91

Bist

9.794,51

Pasaportunuzun süresi mi doluyor?

Çoğu ülke, pasaportunuzu yeniledikten sonra vizelerinizi yenilemenizi ister. Diğer ülkeler, geçerli vizelerle eski pasaportla seyahat etmenize izin verecektir

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-30 12:35:16

Pasaportunuzun süresi mi doluyor?

Özellikle yurt dışı tercihinde bulunan vatandaşlar sıkça pasaport sorunuyla karşı karşıyakalabilmektedirler.

Pasaportunuzun son kullanma tarihini kontrol etmek iyi bir uygulama. 

Karşınıza çıkması muhtemel sorunlardan kaçınmak için prosedürleri her zaman önceden başlatabilirsiniz.
Pasaportunuzu yenilemek istediğinizde, işlem için eski pasaportunuzu diğer belgelerle birlikte ibraz etmeniz gerekmektedir.
Eski pasaportunuza 'iptal edildi' damgası konulacaktır. Yeni pasaportunuzla birlikte size iade edilecektir.

Kimliginizin bir kanıtı

Süresi dolan Pasaport hala kimliğinizin resmi bir kanıtıdır. Sık seyahat edenler için, süresi dolmuş pasaportunuza çok sayıda vize damgalanmış olacağına dikkat etmek önemlidir.

Bu vizeler geçerli olabilir. Mevcut geçerli vizeler geçerliliğini korur ve süresi dolmuş pasaportunuzda bile siz seyahat ederken bir erişim belgesi görevi görür. Belirli bir vize için başvururken, büyükelçilik önceki seyahat geçmişinizi dikkate alır. Süresi dolan pasaportunuz aynı şeyi taşıyor. Bu belge sizinle birlikte mevcut değilse, belirli vize onayları için bazı şanslarınızı kaybedebilirsiniz.

Sıkça kullanıylan bir pasaport, istikrarlı bir yolcunun göstergesi. Vize damgaları, giriş ve çıkış damgaları ve geçerli olabilecek vizeler - tümü kendinizi elçilikte tam ve daha iyi temsil etmenize katkıda bulunur.Sadece tatil değil, yabancı bir ülkeye iş başvurusunda bulunursanız veya siz göç etme planlarınız varsa, işvereniniz göçmenlik departmanınızı işe almaya karar verirken seyahat geçmişiniz dikkate alınır ve size göç için yeşil bir sinyal vermeye karar verir. Süresi dolan Pasaportunuz, vize başvurunuzu gösteren doğrulanmış bir belge konumundadır.

 İbraz istenebiliyor

Dünyanın birçok ülkesi, vize başvurunuzla birlikte eski pasaportunuzu ve önemli belgelerinizi ibraz etmenizi talep etmektedir. Büyükelçilik yetkililerinin yakın zamanda ülkeye seyahat edip etmediğinizi kontrol etmeleri gerekir. İptal edilen pasaportunuzda o ülkeye geçerli bir vize taşıyorsanız, eski pasaportunuzun bir kopyası başvurunuzla birlikte eklenecektir. Yani böyle bir durumda süresi dolmuş pasaportunuz yoksa, süresi dolmuş pasaportun müsait olmama nedenini belirterek konsolosluğa başvurmanız gerekmektedir. Bu nedenle, bu tür zorluklardan kaçınmak için eski pasaportlarınızı saklamanız her zaman tavsiye edilir.

 

 

Haber Ara