Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Partilerin ekonomi kurmayları netleşiyor

Seçim sonuçlarının ve seçilen milletvekillerinin netleşmesinden sonra partilerin ekonomi alanında tecrübeli isimleri netleşmeye başladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 13:01:30

Partilerin ekonomi kurmayları netleşiyor

Geçici seçim sonuçlarından derlenen bilgiye göre AK Parti, CHP, MHP ve HDPlistelerinden Meclis'e girmeye hak kazanan ekonomi ve finans piyasalarının yakından tanıdığı isimler, yeni dönemde parlamentoda görev yapacak.

AK Parti'de bakanlardan Fikri Işık, Nihat Zeybekci, Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek ile eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan yeniden milletvekili seçildi. Eski bürokratlardan Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve akademisyen Vedat Bilgin yeni dönemde AK Parti sıralarında yer alacak.

CHP'nin ekonomi vitrini de yeni dönemde değişecek. Partinin ekonomi yönetiminde söz sahibi olan Faik Öztrak, Mehmet Akif Hamzaçebi ve Bihlun Tamaylıgil Meclis'teki görevlerine devam edecek. Partinin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel ise CHP sıralarının yeni yüzleri olacak.

Ekonomi kurmayları büyük oranda değişen bir başka parti de MHP oldu. Eski bakanlardan Oktay Vural, Koray Aydın ve Ahmet Kenan Tanrıkulu yeniden MHP listelerinden Meclis'e girerken, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve eski Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, partinin ekonomi yönetiminde yer alacak.

Yüzde 10 barajını aşarak 25. Dönem Parlamentosu'nda grup olarak temsil edilecek HDP'de ekonomi alanında en önemli isim olarak MYK Üyesi Sezai Temelli öne çıkıyor.

Meclis'te yer alacak dört siyasi partinin yeni ekonomi kurmayları şöyle:

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız - AK Parti Konya

- Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal - AK Parti Bayburt

- Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan - AK Parti İzmir

- Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk - AK Parti Karaman

- Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta - MHP Samsun

- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz - MHP Uşak

- TOBB Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak - CHP Antalya

- CHP'nin Ekonomi Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke - CHP İzmir

- Eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel - CHP İzmir

Öte yandan, AK Parti'den, İstanbul 1. Bölgede 17. sıradan aday gösterilen eski TSE Başkanı Hulusi Şentürk ile Manisa 7. sıradan aday olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz Meclis'e giremedi.

Haber Ara