Dolar

32,5351

Euro

34,9230

Altın

2.426,57

Bist

9.722,09

Parke üretim tesisinde sona gelindi

Ağrı İl Özel İdaresi, köy içlerini çamurdan ve tozdan kurtarmak amacıyla kurduğu parke üretim tesisinin büyük bir bölümünü tamamladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 18:08:11

Parke üretim tesisinde sona gelindi
Ağrı İl Özel İdaresi, köy içlerini çamurdan ve tozdan kurtarmak amacıyla kurduğu parke üretim tesisinin büyük bir bölümünü tamamladı.

İnşaat yapımının sona gelindiği parke üretim tesisi, 2017 yılı inşaat sezonunda üretime başlayacak. Yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulan tesis, günlük ortalama 850 metrekare parke üretecek. Full otomatik olan parke üretim tesisi, kilitli ya da kilitsiz parke taşlarını seri üretebilecek. Ayrıca tesis hidrolik sistem orta basınçlı hidrolik valflerle donatılmış olup, 6 adet hidrolik pompa ile beslenecek. İstenildiğinde ikiden fazla pompanın debisi aynı silindire gönderilerek üretim maksimum debiye çıkarılabilecek.

Özel idarenin kendi bütçesiyle yapılan parke üretim tesisi, otomatik seri üretim yaparak yılda yaklaşık 150 bin metrekare parke imalatı yapacak. Proje sayesinde köy içleri temiz ve çamurdan kurtarılacak.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Erhan Tenekeci, kırsal altyapı projeleriyle hayatı kolaylaştırdıklarını belirtti. Tenekeci, "İdaremizin projelerinden olan parke üretim tesisimizin fiziki gerçekleşmesi son noktadadır. Tesisimizin inşaat kısmında sona yaklaştık. Üreteceğimiz parke taşları ile köylerimizin içi ve çehresi değişecek. Köylerimizde en büyük sıkıntı olan çamur ve kir ortadan kalkacak. Köylerimiz daha estetik bir görünüme kavuşmanın yanında, temiz bir çevreye sahip olacak. Bunların yanı sıra kendi parkemizi, kendi tesisimizde üreteceğimiz için çok mutluyuz. Bu bize hizmet hızı ve zaman tasarrufu noktasında da büyük kolaylıklar sağlayacak" dedi.

Haber Ara