Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Paris ve Londra göçmen geçişleri için güçlendirilmiş eylem planı üzerinde anlaştılar

Yasadışı göç olaylarında kanalı geçme girişimleri son haftalarda çoğaldı. 23 Aralık'tan bu yana Fransız ve İngiliz yetkililer tarafından denizden yaklaşık yüz kişi kurtarıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-31 13:50:58

Paris ve Londra göçmen geçişleri için güçlendirilmiş eylem planı üzerinde anlaştılar

Timetürk Çeviri

İngiliz ve Fransız içişleri bakanları, pazar günü geçtiğimiz haftalarda göçmenler tarafından çoğalan küçük teknelerle kanalı geçme girişimlerine karşı ikili işbirliğini artırma konusunda anlaştılar.

Sajid Javid ve Fransız mevkidaşı Christophe Castaner arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra, İçişleri Bakanlığı'na göre önümüzdeki haftalarda uygulanacak "güçlendirilmiş eylem planı" üzerinde anlaşmaya varıldı.

Yasadışı göçü önlemek

Bu plan sayesinde, devriyelerin sayısındaki artış, kaçakçı çetelerini yok etme eylemleri ve göçmenlerin kanalı geçmesinin tehlikeleri hakkındaki farkındalığın oluşması sağlanacak. Bu önlemler, Calais yakınlarındaki (kuzey Fransa) Coquelles'te bulunan Franco-İngiliz Koordinasyon ve Bilgi Merkezi tarafından yönetilecek.

Sajid Javid, İngiltere ve Fransa'nın yasadışı göçü engellemek için ortak çabalar sarf edeceğini, sınırları ve insan yaşamını koruyacağını söyledi. İki bakan olası ek eylemlere karar vermek için ocak ayında tekrar bir araya gelecek.

Bu önlemlerle karşı karşıya kalan ve göçmenlere yardım eden Gözaltı Derneği ( İngiliz Derneği ), bakanı yeni insan trajedilerinden kaçınılması ve sıkıntı çeken insanlara güvenli bir geçiş sağlanması çağrısında bulundu. Sajid Javid, son günlerde, gelenlere ya da İngiliz kıyılarında bulunan göçmenlerin yakalanmalarına verdiği yanıt nedeniyle eleştirildi.

Dover Milletvekili muhafazakar Charlie Elphicke'ye göre, son iki ay boyunca Kent kıyılarına küçük botlarla 200'den fazla göçmen geldi. Daily Mail tarafından yayınlanan bir yazıda, sorunun ölçeğinin benzerinin görülmediği belirtiliyor. Akdeniz'de konuşlandırılan bazı İngiliz Sınır Polisi gemilerinin İngiliz Kanalına yöneltilmesi isteniyor.

Pazar günü, motorlu bir şişme botla kanalı geçen altı İranlı, Dover yakınlarındaki Kingsdown'da bir plajda bulunan yetkililer tarafından tutuklandı.

Kaynak: 20minutes.fr, AFP

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara