Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-23 15:30:21

Paris'teki terör saldırıları
" Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Paris'teki saldırıların ardından terör şebekelerinin mali kaynaklarının takibi konusunda bir dizi yeni önlemler alınacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Sapin, düzenlediği basın toplantısında, özellikle kredi kartı kullanımı uygulamalarıyla ilgili teröristlerin mali kaynaklarının daha iyi denetlenebilmesi için bu yönde bir karar aldıklarını belirtti.

Kimlik sormadan ön ödemesi yapılmış kredi kartları ve belirli limitle doldurulan kredi kartlarının teröristler tarafından kullanıldığının anlaşıldığını kaydeden Sapin, hükümetin, bu konuda gerekli yasal düzenlemeyi en kısa zamanda yürürlüğe sokacağını vurguladı.

Sapin, terörle mücadelede mali kaynakların daha iyi denetlenebilmesi için Maliye Bakanlığı Kara Para Aklama ile Mücadele Şubesine, aranan ve şüpheli kişilerin listesine doğrudan ulaşabilmelerini sağlayacak yetkiyi vereceklerini, ayrıca terör şüphelilerinin banka hesapları dışında emlak ve arabalarına el konulabileceğini, aldıkları sosyal yardımların dondurulabileceğini de ifade etti.

Bakanlığın uluslararası alanda alınmasını istediği tedbirler hakkında da bilgi veren Sapin, "Avrupa Birliğinin kara para ile mücadele konusunda kabul ettiği son direktifin uygulamaya geçirilmesinin hızlandırılmasını bekliyoruz. Saldırıların ardından çok sayıda destek mesajı aldık ama artık bunun ötesine geçip biraz icraat görmemiz gerekir" dedi.

Fransız bakan, teröristlerin para hareketlerini daha iyi izleyebilmek için Avrupalıların SWIFT sistemine erişim haklarının kolaylaştırılmasını da istedi. SWIFT sistemi, bankalardaki para havaleleri, kredi tahsisleri ve menkul kıymet transferleri hakkındaki bilgilerin paylaşımına imkan veriyor.

Fransa'daki uygulamaya göre, kimlik sormadan 250 avroya kadar ön ödemeli kredi kartları ve yılda 2 bin 500 avroya kadar yine kimlik sormadan doldurulabilir kredi kartları kullanabiliyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi ölmüş, 351 kişi yaralanmıştı. Paris'te altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Haber Ara