Dolar

32,3289

Euro

35,0645

Altın

2.300,82

Bist

9.042,15

Paris'teki terör saldırıları

Paris'teki terör saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 15:46:35

Paris'teki terör saldırıları
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin Rusya'nın Suriye'de terör örgütü DAEŞ ile mücadeledeki yeni tavrını "samimi" bulduğunu söyledi.

"France inter" radyo kanalına konuşan Fabius, Rusya'nın DAEŞ ile mücadelede yeni bir açılıma gittiği görüşünde olduğunu ifade etti.

Fabius, "Rusya tarafında bir yeni açılım var. Biz onların samimi olduğunu düşünüyoruz. DAEŞ'e karşı bütün güçleri birleştirmemiz gerekiyor. Rusya Cumhurbaşkanı Putin eylül ayında, Suriye konusunda büyük bir koalisyon oluşturulması gerektiğini söylediğinde, Cumhurbaşkanı François Hollande ve ben, 'bunun iyi bir fikir olduğunu ancak Rusya'nın Suriye'de ılımlı muhaliflere değil DAEŞ'e odaklanması gerektiğini' söyledik. Şimdi görüyoruz ki Rusya'nın tavrında değişiklik var" dedi.

Cumhurbaşkanı Hollande'ın Putin ile yapacağı görüşmede konuyu gündeme getireceğini ve bu konuda teyit isteyeceğini kaydeden Fabius, "Eğer durum gerçekten söylenildiği gibiyse bu çok iyi bir durum. Çünkü DAEŞ'e karşı bütün güçleri birleştirmek gerekiyor" dedi.

Hollande, 26 Kasım'da DAEŞ ile mücadele konusunda Putin ile Moskova'da görüşecek.

Fransa, daha önce Esed'i güçlendirmek için DAEŞ yerine Suriyeli ılımlı muhalifleri bombaladığı için Rusya'ye sert eleştiriler yöneltiyordu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti. DAEŞ, Mısır'da 224 yolcunun ölümüne yol açan Rus uçağının düşürülmesi saldırısının da kendisine bağlı bir grup tarafından yapıldığını açıklamıştı.

Haber Ara