Dolar

32,5598

Euro

34,8869

Altın

2.431,02

Bist

9.645,02

Paris'teki müze saldırısının cevap bekleyen soruları

Diriliş Postası İsmail Yaşa, Paris'te yaşanan ve Fransız yetkililer tarafından 'terör saldırısı' olduğu söylenen olayla ilgili soru işaretlerini yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-06 17:04:47

Paris'teki müze saldırısının cevap bekleyen soruları

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde geçen cuma Mısırlı bir gencin tekbir getirerek görevli askerlere bıçakla saldırdığı iddia edidi. Genç, vurularak yaralı bir şekilde yakalandı.

"Olayla ve saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla ateş açılan gençle ilgili cevap bekleyen bir dizi soru var" diyen Yaşa, bu şüpheleri köşesine taşıdı.

İşte Yaşa'nın yazısının ilgili kısmı:

FRANSIZ POLİSİ NE DİYOR?

Fransızlara göre Mısırlı genç Abdullah El Hamahmy sırt çantasıyla ve elinde palayla tekbir getirerek müzeye girmek istedi ve dur ihtarına uymadığı için askerler ateş açmak zorunda kaldı. Hatta bir değil iki paladan ve sırt çantasında sprey boya bulunduğundan söz ediliyor. El Hamahmy'nin babası ise oğlunun terör saldırısı gerçekleştirecek bir yapıda olmadığını söyleyerek, iddiaları yalanlıyor.

GÖRGÜ TANIKLARI: GENÇ, FRANSIZCA BİLMİYORDU

Görgü tanıklarının anlattığına göre, müzeyi koruyan Fransız askerlerden birinin Mısırlı gence Fransızca bir şeyler söylediği fakat El Hamahmy'nin Fransızca bilmediği için söylenenleri anlamadığı, askerin gence sert bir şekilde müdahale ettiği ve aralarında itiş kakış yaşandığı, bunun üzerine diğer askerlerden birinin Mısırlı gence ateş açtığı öne sürülüyor.

GENCİN İLGİNÇ BİR PROFİLİ VAR...

Louvre Müzesi önünde askerlere palayla saldırdığı iddia edilen Mısırlı gencin ilginç bir profili var. Ailesi Mısır'da yaşıyor ve babası emekli polis. Kardeşi de halen Mısır güvenlik güçleri bünyesinde görev yapıyor. Ailenin radikallikle uzaktan yakından ilgisi yok. Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen genç iyi bir eğitim almış ve bir süredir Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşıyor. Paris'e de zaten Dubai'den gitmiş. Evli ve iş sahibi. Geçen yıl bir çocukları olmuş. Poliste herhangi bir kaydı yok. Bununla birlikte Facebook ve Twitter'daki paylaşımları DAEŞ yanlısı olabileceği izlenimi veriyor. Paris'te eylem girişiminde bulunduğu iddia edilen Mısırlı genç gerçekten DAEŞ veya benzeri bir örgütün üyesi ya da sempatizanı mı?

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NİN GÖZ YUMMASI...

Müslüman Kardeşler ile ilgili en ufak bir olaya dahi şiddetle tepki veren ve ifade özgürlüğünden asla bahsedilemeyecek BAE'nin El Hamahmy'nin DAEŞ yanlısı paylaşımlarına göz yummasının anlamı ne?

NEDEN SİLAH DEĞİL DE PALA?

Öte yandan, “Mısırlı genç şayet terör saldırısı planladıysa niye silah veya patlayıcı değil de pala tercih etti?” sorusu gündemde.

YOKSA BİR TİYATRO MU?

Yoksa olay yaralı gencin babasının iddia ettiği gibi tümüyle bir tiyatro mu? Yani Fransız askerleri panikleyip masum bir gence ateş açmalarını haklı göstermek için El Hamahmy'nin tekbir getirdiği ve palayla saldırdığı hikayesini mi uydurdular?

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

479425

Haber Ara