Dolar

32,5126

Euro

34,7491

Altın

2.486,35

Bist

9.524,59

Paris'te tek noktada grev izni

Paris Valiliği, sendikaların yeni çalışma yasa tasarısına karşı yürüyüş düzenlememeleri çağrısında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 16:19:55

Paris'te tek noktada grev izni

Valiliğin bugün yayımladığı bildiride, 23 Haziran'da Bastille Meydanı'ndan, Nation Meydanı'na yürüyecek grubun tek bir noktada toplanması ve herhangi bir başka noktaya yürümemesi gerektiği ifade edildi.

Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT, bildirinin kendilerine 16 Haziran'da geldiğini ancak şu an için kendileri tarafından bir cevap verilmediğini belirtti.

Başta Paris olmak üzere tüm Fransa genelinde 14 Haziran'da düzenlenen protestolarda polis ve göstericiler çatışmış, 27'si polis 40 kişi yaralanmıştı. Göstericiler yürüyüş güzergahında bulunan Necker Çocuk Hastanesinin camlarını kırmış, birçok iş yerine de zarar vermişti.

Fransa Bankalar Birliği de, çalışma yasası protestolarında toplamda 300 banka şubesinin zarar gördüğünü açıklamıştı.

Polis de yaşanan şiddet olayları sonrasında şiddet olayları devam ederse gösterilerin yasaklanabileceği imasında bulunmuştu.

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını belirtiyor.

Haber Ara