Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Paris'te havaalanında silah sesleri

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan havalimanında duyulan silah sesleri paniğe neden oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-18 11:22:47

Paris'te havaalanında silah sesleri

Fransa'nın başkenti Paris'te üst üste iki silahlı saldırı gerçekleşti. Saat sabah 8.30 sırasında silah sesleri duyulan Orly havalimanında bir kişi askerin silahını almaya çalıştı.

Olayın ardından havalimanının boşaltıldığı ve bölgede operasyon başlatıldığı belirtildi. Olayın terörist bir saldırı olup olmadığı henüz bilinmiyor. AFP'nin haberine göre havalimanında bulunan yolcular tahliye edildi. Havalimanındaki uçuşlar ertelendi. İnecek uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi. Bazı uçuşların şehirdeki diğer havaalanı olan Charles De Gaulle'e yönlendirildiği belirtildi.

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

Saldırgan diğer güvenlik güçlerinin ateş etmesi sonucu etkisiz hale getirildi. Havalimanına özel güvenlik birimleri sevk edildi. 

Fransa İçişleri Bakanlığı askerin silahını almaya çalışan şüphelinin öldürüldüğünü doğruladı. Şüphelinin vurulmadan önce havalimanındaki bir dükkana kaçtığı bildirildi. Olayda yaralanan olmadığı belirtildi. 

Şehrin güneyindeki havalimanı güvenlik çemberine alınmış durumda. Polis, öldürülen saldırganın intihar yeleği giyip giymediğini tespit etmeye çalışıyor. İçişleri Bakanlığı da vatandaşlara ‘Orly'ye gelmeyin' çağrısı yaptı.

SABAH SAATLERİNDE POLİSE ATEŞ AÇILDI

Öte yandan, yine başkent Paris'te, sabah 6.55 şehrin kuzeydoğu bölgesinde yol kontrolü sırasında polise ateş açıldığı açıklandı. Bir polis memurunun yaralandığı saldırının ardından aracını bırakıp kaçan saldırganın bir başka araç çaldığı bildirildi.

BFMTV'nin haberine göre bu ikinci araç, Orly Havalimanı'nın otoparkında bulundu. Polis bu nedenle iki olay arasında bağlantı olduğunu düşünüyor.

POLİS KAYNAKLARI: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN AYNI KİŞİ

Reuters'ın haberine göre polis kaynakları havalimanında etkisiz hale getirilen kişinin, sabah polise saldıran kişi olduğunu açıkladı.

Haber Ara