Dolar

32,4808

Euro

34,9341

Altın

2.434,45

Bist

9.716,77

Paris saldırılarında 'dokuzuncu saldırgan'

Fransız polisi, Paris saldırılarına katılan dokuzuncu saldırganın olasılığı üzerinde duruyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-18 06:32:02

Paris saldırılarında 'dokuzuncu saldırgan'

Fransız güvenlik kaynakları, güvenlik kamerası kayıtlarında geçen Cuma günü 129 kişinin öldüğü Paris saldırılarına katılan olası bir dokuzuncu saldırganın görüldüğünü bildirdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Videoda restoran ve barları hedef alan saldırganları taşıyan araçta üçüncü bir kişi görüldüğü belirtiliyor.

Bu dokuzuncu saldırganın Belçika'da suç ortaklığı şüphesiyle gözaltına alınan iki kişiden biri mi, yoksa hala firarda mı olduğu bilinmiyor.

Bu arada Avrupa ülkelerinde alarm seviyesi üst düzeyde.

Dün akşam Almanya ve Hollanda arasında Hanover kentinde oynanması planlanan futbol maçı, başlangıç düdüğünden kısa süre önce iptal edildi.

BOMBA İSTİHBARATI

Alman Devlet televizyon kanalı NDR'ye konuşan Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe "Bir patlama olacağına dair ciddi planlamalar yapıldığı yönünde istihbarat var" dedi.

Maçın iptalinin ardından konuşan Alman yetkililer, Fransa gizli servisinden Irak merkezli bir örgütün Hannover'de saldırı hazırlığında olduğuna dair bilgiler aldıklarını söyledi.

Yetkililer, stadyumda bombalı, Hannover'in farklı noktalarında ise silahlı saldırılar olabileceğine dair isithbaratın kendilerine ulaştığını belirtti.

Maçı izleyecekler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yanı sıra bakanların da olması planlanıyordu.

Polisin stadyumu tahliye anonsları başladığı sırada Merkel de stadyumdaydı. Şüpheli bir nesne araştırıldığı sırada Hannover Tren İstasyonu da kısmen kapatıldı.

Öte yandan Fransız polisi saldırganların kaldıkları yerlerde arama yaptı. Aranan zanlı Salah Abdeslam tarafından kiralandığı belirtilen araç da incelendi. Belçika plakalı siyah Renaul Clio Kuzey Paris'teki Montmartre'de park edilmiş halde bulunmuştu.

Yetkililer aracın saldırganları Belçika'dan taşımakta kullanıldığına inanıyor. Saleh Abdeslam ve kardeşi Brahim'in bir daire ve iki otel odası tuttuğu düşünülüyor. Belçika emniyeti ile işbirliği yapan Fransız polisi özellikle zanlılardan Salah Abdeslam'ı arıyor. Abdeslam'ın ülkesi Belçika'ya kaçtığı sanılıyor. Zanlının yeni fotoğraflarını yayımlayan Belçika polisi halktan, Abdeslam'ı görenlerin polise haber vermelerini istedi.

Haber Ara