Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

Paris saldırganının avukatları savunmadan çekildi

Paris'te geçen yıl kasım ayında düzenlenen terör saldırılarının 'kara kutusu' olarak nitelendirilen Salah Abdeslam'ın avukatlarının savunma yapmaktan vazgeçtikleri bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 10:27:13

Paris saldırganının avukatları savunmadan çekildi

AA'nın haberine göre BFM TV kanalına konuşan avukatlar Frank Berton ve Sven Mary, müvekkillerinin ifade vermeyi reddederek susma hakkını kullanması nedeniyle Abdeslam'ın savunmasından çekildiklerini açıkladı.

Abdeslam'ın sessizliğini korumasından dolayı bu kararı aldıklarını belirten Berton, "Artık konuşmayacağı ve susma hakkını kullanacağı kanaatine vardık. Eğer gece gündüz bütün her şeyiniz kamerayla takip edilirse çıldırırsınız. Bu siyasi bir kararın neticesi, adaletin aldığı bir karar değil" dedi.

Mary ise Abdeslam'ı daha önce uyardıklarını hatırlatarak "Konuşmamakta ısrar ettiği takdirde savunmadan çekileceğimiz konusunda kendisini uyarmıştık" diye konuştu.

paris-police-manhunt-photo

NE OLMUŞTU?

Abdeslam, 13 Kasım 2015'teki Paris saldırılarının azmettiricisi ve baş şüphelisi olarak aranırken 18 Mart'ta Brüksel'in Molenbeek semtinde terörle mücadele ekiplerinin operasyonunda yaralı olarak ele geçirilmişti.

Paris saldırılarında kullanılan arabaları kiralayarak saldırganlara yardım eden ve sonrasında kaçmayı başaran Abdeslam'ın beraberindeki üç kişiyle Belçika'ya geri döndüğü tespit edilmişti.

ll

Brüksel doğumlu 26 yaşındaki Fransız vatandaşı Abdeslam, Paris saldırısında kendini havaya uçuran Brahim Abdeslam'ın kardeşi.

Abdeslam'ın yakalanmasından 4 gün sonra, Brüksel'de havalimanı ve bir metro istasyonuna saldırı düzenlenmişti. Belçikalı yetkililer, saldırganların Paris'te başka bir saldırı planı içindeyken, Abdeslam'ın yakalanması nedeniyle değişikliğe gidip, Brüksel'i hedef aldıklarını söylemişti. Saldırılarda 32 kişi ölmüş, 270 kişi yaralanmıştı. Paris saldırılarında da 130 kişi yaşamını yitirmiş ve iki başkentteki saldırıların sorumluluğunu terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

 

Haber Ara