Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Paris polis merkezine çete saldırısı

Paris banliyölerinden Champigny’de, kimliği belirsiz yaklaşık 40 kişinin metal çubuklarla ve havai fişek kullanarak bölgedeki bir polis karakoluna saldırdığı açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 16:35:32

Paris polis merkezine çete saldırısı

Paris banliyölerinden Champigny'de, kimliği belirsiz yaklaşık 40 kişinin metal çubuklarla silahlı ve havai fişek kullanarak bölgedeki bir polis karakoluna saldırdığı açıklandı.

Dün gece yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Paris polisi, hiçbir polis memuru yaralanmadığını bildirdi.

Polis, Paris merkezinin yaklaşık 15 km (dokuz mil) güneydoğusundaki Champigny-sur-Marne'deki polis karakolu önünde patlayan havai fişek yağmurunu gösteren bir video yayınladı. Saldırganların zorla karakola girmeye çalıştığı ancak bunu başaramadığı görüldü.

Son iki yıl içinde üçüncü kez yapılan saldırının nedeni belli değil. Karakol, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele birimlerini “yüksek öncelikli” olarak tanımladığı yerleşim bölgesinde bulunuyor.

Champigny Belediye Başkanı Laurent Jeanne, saldırının yerel halkın polisi suçladığı bir scooter kazasından sonra tetiklenmiş olabileceğini, birkaç gündür polisle çatışmaya istekli olduğu belli olan insanlarla gerginlik yaşandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ise, Twitter'dan yaptığı açıklamasında, “Küçük çete liderleri kimseyi etkilemiyor ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelemizden caydırmayacaklar. Zor bir iş yapan polislerimize tam destek veriyoruz." dedi.

Mayıs ayı ortalarında COVID-19 kilitlemesinin sona ermesinden bu yana Fransa genelinde yaşanan bir dizi suç olayı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetini, salgının yol açtığı ekonomik krizin ortasında suç artışlarına karşı yüksek alarm durumuna geçirmişti.

Reuters

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara